Vändning gav femetta

Hoyzer Boyz hakade på guldtåget genom att slå 128 Underdogz. Men det började illa och i halvtid låg man under. I andra halvlek lossnade det dock för Svarta Gamens lag, som till slut kunde vinna komfortabelt.

Hösten gjorde sig påmind på torsdagskvällen, då Hoyzer Boyz ville komma tillbaks efter förra veckans snöpliga förlust. De senaste dagarnas sensommarvärme var som bortblåst; det var småkyligt och ruggigt, varför matchstarten var välkommen. Det är de självutnämnda underdogsen som börjar klart bäst, hotar med vassa djupledslöpningar bakom en backlinje som till en början inte riktigt är med på noterna utan mest tittade boll. En passning snett inåt bakåt hittar en Underdogzspelare som nyper till direkt. Johan Javelius får vittja nätmaskorna och för kvällen helsvarta Hoyzer har fått just den start man ville undvika.

128 Underdogz fortsätter att spela med fart, anfalla med mycket folk och springa sönder det hoyzerska försvaret. Johan får göra en för matchen mycket viktig räddning på ett friläge – 0-2 där och det hade sett riktigt kritiskt ut för Hoyzer Boyz. Istället gör man korrigeringar för att stänga defensiven och börjar sakteligen etablera längre spel på motståndarnas planhalva. Målchanserna kommer följaktligen, man tar över allt mer, men 128 Underdogz lyckas med tur och skicklighet försvara ledningen in i halvtidsvilan.

Trenden stärks ytterligare i inledningen av de avslutande tjugo minuterna; Hoyzer rullar boll med tålamod och etablerar alltmer spel på Underdogz planhalva. Per Levin har en boll i mål efter en rörig situation, men domaren dömer märkligt nog bort det för ruff. Men kvitteringen ska komma. Ola Wiklander får en tryckare i ryggen, domaren pekar på straffpunkten och Ola exekverar själv straffen. 1-1 är ett faktum och är lika förlösande som ett laxativ i Hoyzer Boyz.

128 Underdogz har inte mycket att sätta emot när Hoyzer lägger i ytterligare en växel. Målkungen Klas ”Frälsarn” Jonsson har varit nära ett par gånger om, men när han på nytt skapar sig ett läge genom att vända ut och in på sin bevakare sitter bollen som en målsökande missil. Vändningen är ett faktum. Hoyzer låter sig dock inte hämmas av detta, utan fortsätter att ligga på och det dröjer inte länge innan Ola får göra sitt andra mål för kvällen, snyggt framspelad av Klas. Underdogz ser trötta och frustrerade ut, börjar tappa humöret. De får det allt svårare att komma till avslut och när de vid några enstaka tillfällen får spel mot Hoyzermålet står defensiven väl samlad.

Per får revansch för sitt bortdömda mål då han via en magnifik framspelning får sätta sin fjärde fullträff för säsongen, tillika Hoyzers fjärde för kvällen. En Underdogzspelare har fått nog, sparkar ner Björnar Berger, synar ostskivan och Svarta Gamens lag kan i lugn och ro spela av matchen med numerärt övertag. Och visst blir det ett till mål, Olas tredje för kvällen med en tydlig signatur av fult Hoyzermål. Avslutet går rakt på målvakten, men motlägget studsar via Olas höft och in i mål. 5-1 är summan av en mycket bra andra halvlek mot ett förvisso demoraliserat och tröttkört 128 Underdogz, men likväl ett kvitto på att förra omgångens nesa var ett olycksfall i arbetet.

Som helhet gav matchen prov på en härlig hoyzersk lagkänsla, stundtals riktigt bra spel och ett resultat därefter. Hoyzerspelarna kunde gå från Hökarängens grus med en varm känsla i själen, höstkylan till trots. Nu nalkas två renodlade toppmöten med lagen som inför omgången låg före Hoyzer i tabellen, som också möttes i aftonens sista match. Zodiac besegrade GorgonZola med 2-0 och tog över serieledningen, blott målskillnad före Hoyzer Boyz som blev nya tvåor. Guldstriden är minst sagt dramatisk inför de avslutande tre omgångarna…