Gulddrömmen lever för Hoyzer

Det såg stundtals stressat, krampaktigt och veligt ut, men efter 40 spelade minuter stod Hoyzer Boyz ändå som segrare med matchens enda mål i toppmötet mot GorgonZola FC. Det innebär att det blir en renodlad seriefinal mot Zodiac nästa vecka – ett supermöte som sannolikt avgör vilket av lagen som tar hem hela grejen!

Det var tvåan mot trean som ställdes mot varandra på torsdagskvällen. Hoyzer Boyz hade revansch att utkräva från vårmötet då man föll med matchens enda mål. Hoyzer behövde en poäng för att ha fortsatt slagläge gentemot serieledarna Zodiac, medan GorgonZola var piskade att vinna för att ha fortsatt realistiska guldchanser.

Trots en obefintlig bänk börjar GorgonZola bäst och skapar press mot ett virrigt Hoyzer, en matchinledning som blivit mer regel än undantag under hösten. Trots ett mer än lovligt lågt matchtempo har Svarta Gamens lag märkligt svårt att vårda bollen, positionsspelet är stundtals helt obefintligt och det märks att matchens dignitet tyvärr satt sig hårt i de hoyzerska nerverna. GorgonZola skapar kanske inte heller jättemycket, men har ett skott som tar klockrent i kryssribban. Att det är mållöst i halvtid är nog Hoyzer Boyz mest nöjda med.

Andra halvlek börjar bättre då man vid ett par tillfällen lyckas anfalla med fart på kanterna, men det lilla extra saknas i de avgörande lägena. Gorgonzola spelar ett mer renodlat långbollsspel som stundtals bereder den hoyzerska backlinjen mer besvär än det borde. Det markvinnande kantspelet lyser fortsatt med sin frånvaro och ytterst sällan lyckades Hoyzer etablera längre spel på motståndarnas planhalva.

Det ser länge ut att bli en mållös match, då båda lagen har svårt att komma till riktigt bra lägen, men med fem minuter kvar kopplar Hoyzer Boyz greppet. Kanske är det GorgonZola som tröttnar i avsaknad av bänk, kanske är det Hoyzer, som trots att en poäng är livsviktig för den fortsatta guldstriden, som vill få en bra avslutning på en annars ganska dålig insats. I vilket fall skapar man flera bra lägen, men allt för ofta rinner bra anfall ut i sanden då avslutet aldrig kommer, eller så slår man en svår passning för mycket. Närmast är Klas ”Frälsarn” Jonsson då Alex når honom med ett välavvägt inlägg vid den övergivna bortre stolpen, men nicken är inte bättre än att den sitter utanför.

Istället böljar spelet fortsatt oberäkneligt åt båda håll, men Johan Javelius kan med understöd av en uppoffrande backlinje freda Hoyzermålet. Så kommer en förlösande sekvens, där Klas får lite tid med bollen, viker in förbi sin försvarare och lyckas placera in ledningsmålet. Jublet i Hoyzerlaget når någon sorts rekordnivå för året då samtliga spelare är framme och kramar om målskytten. GorgonZola lyckas trotts tröttheten få till en skaplig slutforcering, men Hoyzers defensiv bjuder inte på mycket mer och när slutsignalen ljuder förlöses säsongens största segervrål. Ett vrål av blandad glädje och lättnad, för det var en seger som satt långt inne i en match som sett till det tämligen oorganiserade spelet hade kunnat sluta precis hur som helst.

Hoyzer Boyz har, utan att spela bra, besegrat och revanscherat sig mot GorgonZola, och med detta spetsat till guldstriden ytterligare. Zodiac hade som väntat inga problem att vinna sin match och visade på fortsatt obarmhärtigt god form då de krossade Hönsängen med 7-0. De har således inte förlorat en match sedan vårmötet med Hoyzer Boyz. Låt oss hoppas på en resultatmässig repris kommande torsdag – Hoyzer är piskade att vinna för att ha allt i egna händer inför den sista omgången. Att vi har en spännande seriefinal att se fram emot är ett understatement!