Hoyzer Mix övertygade i 25 minuter

Hoyzer Mix behåller serieledningen i den mixade inomhusseriens andradivision i och med 8 – 2 mot OptiCats. Hoyzervinsten var egentligen aldrig hotad under något skede av matchen, även om OptiCats under matchens sista minuter lyckades få in två mål bakom ”Graven” Javelius. Matchens stora behållning var anfallaren Anton Knopff som levererade fem mål framåt. Samtidigt ifrågasätts både målvakts- och försvarsspelet i matchens slutskede.

Det fanns ingen stämning av att vilja ta ut någon hoyzersk seger i förskott även om förutsättningarna talade sitt tydliga språk. Hoyzer Mix dök upp med ett näst intill fullt lag mot ett tydligt skadedrabbat OptiCats som helt och hållet saknade avbytare. Hoyzer hade också fysiken på sin sida då medellängden lagen emellan skiljde sig inte mindre än en decimeter.

Det visade sig dock snabbt att det var Hoyzer som skulle föra matchen. Matchens första mål kom tidigt vilket fick OptiCats att göra ett av tre målvaktsbyten under matchen. Fler mål följde i relativt rask takt där Hoyzer kunde blanda långa och höga utkast från målvakt med fysisk råstyrka i straffområdet till ett tillfredställande resultat. Matchens kändes avgjord i ett tidigt skede.

OptiCats spelade lågt och gick på kontringar – kontringar som förvisso aldrig var ofarliga då lagets anfallsspel bjöd på oanad teknik och skottvilja. OptiCats ansträngningar skulle dock inte ge resultat förens i matchens slutskede då båda målen kom med 5 minuters mellanrum. Hoyzer slarvar i försvarsspelet och lämnar mer eller mindre halva planen åt OptiCats ena anfallare fri med målvakt. Skottet som avfyras är dock harmlöst och hoyzerförsvararna hinner både pusta ut och förundras över hoyzermålvaktens oförmåga att stoppa bollen medan den i sakta mak rullar in i nätmaskorna.

– Jag vet inte vad som hände. Det var min boll att fånga. Jag har inga ursäkter, säger Johan Javelius till Hoyzernytt.

Det andra målet kommer på hörna där en Opticatsanfallare tillåts löpa mot första stolpen helt omarkerad. Ingen enskild Hoyzerförsvarare kan pekas ut för markeringsmissen, men klart är att det var just det – en markeringsmiss.

Det var som att laget inte klarade av att hålla koncentrationen uppe i 30 minuter. Kanske var det åttamålsledningens trygghet som spelade in, kanske fanns ytterligare faktorer i spel. Hoyzernytt har från obekräftade källor hört talas om en så kallas spritfest där flera av lagets tongivande spelare ska ha uppträtt berusade dagen innan lördagens match. Om detta kan ha något med de två insläppta målen i slutskedet av matchen att göra går bara att spekulera då ingen i Hoyzerorganisationen velat kommentera på frågan.