Hoyzer Mix nere på jorden igen

Efter förra veckans jordskredsseger har gamen flugit högt, idag var hen tvungen att landa. Med serieledningen i ryggen gick Hoyzer in i omgång 3 något favorittippade mot tabelltvåan Stockholm I.A.S. Men i matchen lyckades inte ett frånvarodrabbat och passivt Hoyzer komma upp i sin högsta växel, istället låg man och småputtrade sig fram till ett kryss. 1-1 var lika på pappret men i ögonen på Hoyzerspelarna såg man att det kändes som en förlust.

Första halvlek inleddes trevande från båda lagen som låg lågt och prioriterade sin defensiv. Det var först när Stockholm I.A.S.’s målvakt drog på sig en utvisning, genom att ta bollen med hand utanför straffområdet, som matchen började få liv. Hoyzer låg på och pressade men tyvärr visade man sig åter igen ha svårt att leverera i powerplay. Matchen gick till halvtidsvila med den ganska förtjänta ställningen 0 – 0.

I paus talades det om aggressivitet och press, målet var tydligt att få upp tempot på det egna spelet och erövra boll tidigare mot ett Stockholm I.A.S. som verkade nöjda med att få med sig en poäng från matchen.

Tidigt i andra halvlek kom också det första målet. På ett distansskott hittade Anton Knopff nätmaskorna lågt i målvaktens vänstra hörn, 1 – 0 och lite liv i matchen. Stockholm I.A.S. höll i bollen mer men hade svårt att få till någonting offensivt mot ett välspelande Hoyzerförsvar. Samtidigt var Hoyzer skickliga på att gå i djupet och hota så fort man fick tag i bollen. Vid flera tillfällen var man centimetrar från att utöka ledningen. Precis när Hoyzers grepp runt matchen började slutas så hände det som inte fick hända: på en snedträff blir Johan “Graven” Javelius stående på fel fot och ser bollen snöpligt rinna in i mål, 1 – 1 är ett faktum. Nu handlar det om vilket lag som vill vinna mest och svaret är… inget. Stockholm I.A.S. bjuds på ett flertal fasta situationer i offensivt läge men lyckas inte få hål på den revanchsugna Graven i målet. Samtidigt visar Hoyzer upp glimtar av det passningsspel som kommer ta dem långt, tyvärr är man fortsatt en tå för kort i de avgörande lägena.

1 – 1 blir också slutresultatet och ett besviket Hoyzer får nöja sig med en poäng. Trots en ljummen prestation finns det ändå ljusglimtar att skymta i novembermörkret för mixlirarna. Serieledningen är fortfarande i lagets händer och dagens match verkar ha tänt en glöd och en utvecklingsvilja i laget. Det är trots allt dina förluster som du lär dig mest av, tur att man ibland kan få med sig en poäng på dem.