Hoyzer Mix visade vinnarmentaliet mot Årsta City Kickers

Hoyzer Mix tog en viktig seger mot Årsta City Kickers i en till stora delar stängd match. Enda målet kom på straff, men matchen blev ett viktigt kvitto på att Hoyzer faktiskt kan vara bäst när det gäller.

Hoyzer Mix gick in i matchen mot något nervöst. Trots serieledning och trots att många ordinarie spelare var tillbaka från diverse skadefrånfällen och personliga angelägenheter var det som att man inte riktigt trodde på lagets styrka. Försvaret höll tätt, men offensivt var det blekt då man inte vågade flytta upp i tillräcklig utsträckning.

Årsta City Kickers verkade säkrare till en början och gick ut med stort bollinehav på offensiv planhalva. Skotten ven dock utanför de hoyzerska stolparna med ganska god marginal och inspelen bakom de hoyzerska försvaret var få och fruktlösa.

Matchbilden svänger dock och de två lagen turas om i rollen som de mer bollförande laget. Hoyzer skapar flera farliga chanser men träffar som bäst i stolpen vid ett par tillfällen. Årsta likaså, men inga mål produceras även om Årsta avslutar den första halvleken med en lobb över hoyzermålvakten träffandes klockrent i kryssribban.

Frustrationen byggs upp i båda lagen efter halvtidsvilan. Matchbilden är ungefär den samma, men målchansfördelningen talar den halvlek mer till Hoyzers fördel. Några domslut till hoyzers fördel stör årstaspelarna, men ställningen alltjämt är 0 – 0. Hoyzer Mix kan kan allt mer kapitalisera på årstafrustrationen som går åt mer till sura miner än bra fotbollsspel.

1 – 0  kommer på straff. Det är Anton Knopff som frispelats och petat bort bollen ur backens räckhåll precis innan tacklingen kommer. Jacob Zocherman tar straffen som inte är välplacerad – men hård. Strax till höger om en årstamålvakt som inte hinner reagera trycks den in. Det är dock lång tid kvar på klockan och Årsta verkar inte ha för avsikt att ge sig.

Matchen blir hårdare och mer fysisk nu. Många efterslängar och psykningar skickas runt mellan lagen. Det hela mynnar ut i ett mindre bråk på planen när Hoyzer får en inspark med sig trots årstaspelarnas ivriga protester. Flera spelare ur lagen är dock snabbt framme för att stoppa de värsta av sina egna bråkstakar och matchen kan sedan spelas av i relativ lugn och ro.

Trots några frispelningar på Årstas vänsterkant ger ansträngningarna inget resulat och Hoyzer vinner matchen med 1 – 0. En kämpainsats och ett bevis på den vinnarmentalitet som krävs för att vara serieledare. På lördag spelas sista matchen innan juluppehållet och det återstår att se om man då fortsätter vara seriens enda obesegrade lag.