Årskrönika, del 2

Årskrönikan fortsätter med Hoyzer Boyz höstsäsong. Det var nu det skulle avgöras. Vad händer om Hoyzer Boyz inte längre är sämst när det gäller? Vad händer om man både vill och vinner? Läs andra halvan av krönikan om den hoyzerska triumfen i division 6b södra och ta reda på det.

Första riktiga matchen på höstsäsongen spelades mot Hönsängen och det fanns många frågor som sökte svar. Kunde laget ladda om efter den alldeles färska cupvinsten? Skulle nyförvärvet Anton Knopff hitta rätt som utespelare med utgångspunkt i de senaste matchernas inhopp som mittfältare? Skulle den matchdebuterande målvakten Johan Javelius visa att han kunde mer än att bara vara lång?
Svaret visade sig vara ett rungande ja på samtliga frågor. Laget var ovanligt manstarkt, Anton hade inga som helst problem på mittfältet och den nye målvakten fick stila med ett par rejäla parader vid flera tillfällen.

Nyförvärven i all ära, men det var ändå den hoyzerske målkungen Klas ”Frälsarn” Jonsson som skulle komma att berömmas mest efter matchen. Inte mindre än tre strutar bidrog han med i matchen som slutade 4 – 1.

Med vind i seglen och längst upp i tabellen gällde det nu för Hoyzer Boyz att visa hur mycket man ville ha titeln som serievinnare. Tyvärr skulle man inte visa det tillräckligt mycket.

Det blir förlust med tre mål mot två mot San Marino. Spelet var nervöst och fullt av misstag. Det var nästan väntat när 204 centimeter hoyzermålvakt missbedömer en bollstuds och får bollen lobbad över sig in till ledningsmål för motståndarlaget. Hoyzer Boyz lyckas inte komma igen och seriens andra, och kanske mest onödiga förlust kan bokföras.

Guldtåget hade dock inte gått. Vinst mot 128 Underdogz och Hoyzer Boyz skulle ändå ha avgörandet i egna händer. Det hela slutade också med en tydlig vinst även om inledningen inte bjöd på något slags lugn för hoyzerfansen.

Det är nämligen 128 Underdogz som gör första målet och skapa flera farliga målchanser i första halvlek. Vändningen startar strax innan halvtidsvilan när Underdogz bjuds på friläge av ett förvirrat hoyzerförsvar. Målvakten var dock inte lika givmild och såg till att Hoyzer Boyz kunde gå till halvtidsvila med endast ett måls underläge.

I andra halvlek startas en sällan skådad hoyzeroffensiv där Klas Jonsson och Per Levin noteras för varsitt mål och Ola Wiklander för inte mindre än tre. Det är passande nog också Ola som putsar snyggar till slutresultatet till en fin femetta sen Underdogz i frustration dragit på sig flera utvisningar.

Trots den övertygande segern var det som att det gamla mantrat ”sämst när det gäller” fortfarande ekade i hoyzerspelarnas huvuden när man i nästa match ställdes mot Gorgonzola FC.  Båda lagen med chans på titel och ett Hoyzer som trots stabilt hög serieplacering hela säsongen ändå led av dåligt självförtroende.

Matchen spelas stressat och krampaktigt och båda lagen byter halvchanser med varandra. Tabelltvåan Zodiac hade redan spelat ut Hönsängen med 7 – 0 i samma omgång och verkade länge vara de som skulle gå upp i serieledning vid oavgjort resultat mellan Hoyzer Boyz och Gorgonzola FC. Men ”Frälsarn” ville annorlunda. GorgonZola gör det ödesdigra misstaget och förse den notoriske målskytten med både en extra halvmeter i yta och några sekunder att fundera. ”Frälsarn” tänker mål och mål blir det. 1 – 0 till Hoyzer Boyz som kommer undan med blotta förskräckelsen.

Följaktligen var det renodlad seriefinal i seriens näst sista omgång. Vinst skulle krävas mot ett läskigt formstarkt Zodiac. Men vinst skulle det bli, även om den satt långt inne. Ett starkt disciplinerat och tekniskt begåvat Zodiac skapade sig många målchanser, ett mål och gjorde att hoyzervinsten skulle kräva en prestation över det vanliga.

Hoyzer tar ledningen genom ett svalt avslut från en frispelad Ola Wiklander i målvaktens långa hörn. Och trots många Zodiacchanser ser det ut som att Hoyzer faktiskt ska hålla ledningen till halvtidsvilan. Så blev det inte, ytterligare en frispelning och Zodiac kan rulla in kvitteringsmålet strax innan halvtid.

Men när Hoyzer kommer ut på plan igen har man pratat. Man har pratat och man har agerat. Nu är man rätt i positionerna och Zodiacs överlastande får ingen udd när försvarare hela tiden kan läsa krosspassen. Även anfallet stämmer även om målen ännu så länge saknas. Men givetvis är det Klas Jonsson som vristar in ett mål tillslut för att sätta matchens slutreslutat.

Serieguldet var ännu inte bärgat, men förutsättningarna talade bara för Hoyzer och avgörandet fanns i lagets egna fötter. Hoyzer skulle ställas mot den under säsongen osvikliga tabelljumbon Vorsprung Durch Technik (AUDI) och allt annat än förlust så skulle titeln vara Hoyzers.

Matchen var givetvis en publiksuccé och hoyzersupportrarna hade laddat upp med både bengaler och hejarramsor. Publiken sjöng och skålade i hoyzeröl, coach Edgrens gubbkeps satt bättre än någonsin men Hoyzer Boyz gjorde inga mål. Trots total dominans och inte mer än 2 skott totalt på hoyzermålvakten står sig 0 – 0.

Men så plötsligt händer det som inte får hända. Med 3 minuter kvar på matchklockan bryter motståndarlaget en nonchalant passning på mittfältet och plötsligt är AUDI-anfallaren ensam med hoyzermålvakten. Publiken tystnar, den hoyzerska bänken försöker resa på sig men fastnar halvvägs sittande i något slags trans, en stilla höstvind blåser förbi. Och så avlossas skottet rätt i magen på hoyzermålvakten som kan hålla bollen. Ett moln av grus dammar upp när hoyzerklacken drar en gemensam suck av lättnad vid sidlinjen.

Matchen kan spelas av och Hoyzer Boyz kan ta hem serietiteln.

Hoyzer Boyz är inte sämst när det gäller. Inte alltid. Hoyzer Boyz vill och fortsätter vilja. Hoyzer Boyz gör inte alltid, men Hoyzer Boyz vill alltid. Hoyzer Boyz kommer alltid att vara den goda intentionens lag. Den goda viljans lag. Det goda hjärtats lag.
Den goda intentionen föder inte alltid det goda genomförandet. Inte alltid. Men ibland så, bara ibland, så föder den goda intentionen laget som vinner division 6b södra 2012! Hoyzer – Intentum Ante Exsequendam.