Vinst och förlust för Hoyzer Mix mot SEB

Hoyzer Mix övertygade återigen när man på Lördagen vann sin femte match av sex möjliga i serien. Men samtidigt som vinst satt fint förlorade Hoyzer sin backklippa Anneli Lindgren som flyttar till England i transferfönstrets sista vecka. Matchen bjöd i övrigt på tre mål, 29 mållösa matchminuter samt ett riktigt skamgrepp.

Ett hensvagt Hoyzer hade plockat in reserven Leo Stervander i 2013:s första drabbning. Och redan i matchens inledning fick inhopparen känna på mix-seriens grova klimat. Det är en SEB-back som bjuder Leo på ett skamgrepp mellan sittdynorna strax söder om det allra heligaste. Målet var att sätta backspelaren ur balans, men Leo gör en fingervaggning och tillika fingervisning om att Hoyzer inte släpper till där bak.

Hela backlinjen spelade resolut och när väl misstag skedde städades de upp av spelare eller en storspelande Johan Javelius som höll sin andra nolla för säsongen.

I första halvlek gjorde vinteruppehållet sig påmint – ingen utdelning framåt och ställningen alltjämt 0 – 0 vid halvtid. Det var trots detta en trygg Hoyzer-trupp som visste att om man fortsatte spela sitt spel skulle målen komma. Med varmare ben och ett högre tempo tog Hoyzer ett järngrepp direkt i andra och i minut 23 kom utdelningen – med råge.

23:12 1-0 Skytteligaledaren Anton Knopff stänker in sitt åttonde mål på egen retur efter fint förarbete av Hoyzers backlinje.
23:34 Leo Stervander slår ett inlägg mot bortre stolpen som orört letar sig in i burgaveln genom att Tara Svenssons intensiva presspel satt SEB:s defensiv ur balans.
23:48 Vid avspark kliver Anna Fernlund upp och snor bollen. Sedan, i klassisk strikeranda, rundar hon backen och avslutar distinkt i målvaktens bortre hörn.

Matchen var punkterad och flyttande Hoyzer-legendaren Anneli Lindgren kunde njuta sina sista(?) matchminuter i svart-gult innan transfern till England. Efteråt hade ett ofta skandaldrabbat Hoyzer ögonen på sig i och med den stundande avskedsfesten för Lindgren. Obekräftade källor gör dock gällande att det var en lugn och sansad tillställning utan exotiska tillsatser.