Ringar på vattnet

Hoyzernytts silly season-reportage skapade förhöjd aktivitet på diverse nätforum, där rykten bekräftades, spreds och reproducerades likt ringar på vattnet. Och mitt i alltihopa dök ytterligare ett nygammalt Hoyzernamn upp i diskussionen.

Knappt hade årets första silly season-titt publicerats innan det var dags för en uppdatering! Klubbledningen blev kontaktad en spelaragenten Mino Raiola, som gjorde gällande att Emil Kaneko Bertz har visat intresse för en comeback i Hoyzer Boyz. I samma veva offentliggjordes ett märkligt pressmeddelande från agenten:

Efter Emil Bertz bedrövliga säsong 2011, då Hoyzer förlorade alla matcher han medverkade i, men vann alla övriga, valde Emil på japansk manér att förvisa sig själv till läktaren och sätta sig själv ute i kylan under säsongen 2012, som straff. Hoyzer vann då självklart ligan. Att Emil nu spånar på en comeback, trots min avrådan, oroar inte bara mig utan kommer förmodligen också att oroa hela Hoyzer Boyz.
/ Mino Raiola


En källa nära klubbledningen säger att Raiola fått svar på inviten och berättar vidare för Hoyzernytt efter ett par AW-öl att intresset till viss del är ömsesidigt. General Managern ska i svepande ordalag ha kommenterat att Emil en gång i tiden var en lovande talang både på och vid sidan av gruset. Nu när han inte längre är det är han enligt denne (citat): ”Välkommen tillbaks.”

Emil Kaneko Bertz värvades under uppseendeväckande former till klubben från ärkerivalerna Erasure, vilket startade en infekterad svekdebatt ofta kallad ”Hoyzergate”. Under guldåret 2008 tillhörde Emil tillsammans med Ola Wiklander och Klas Jonsson lagets bästa poängspelare. Därefter har det gått trögare för Emil som ofta hämmats av sin efterhängsna ryggskada och förment labila matchpsyke.

Även om Emil inte var reggad Hoyzerspelare eller kom till matchspel under 2013 har han tränat frekvent med laget. Kanske är steget in i truppen inte milsvida, trots allt.