Hoyzer Mix fortfarande obesegrade

Hoyzer Mix dominerade i matchen mot det henstarka Essingen under lördagen. Trots detta fick laget inte med sig mer än en poäng och det skulle krävas ett inhoppande stjärnskott för att ens få hål på motståndarlaget. Laget behåller dock fortfarande serieledningen och en svit om hittills åtta matcher i följd utan förlust.

För första gången denna säsong ställde Hoyzer Mix upp utan sin lagkapten Petra Åslund som vilades efter hård matchning under den inledande halvan av säsongen. Laget verkade dock inte nervöst för den sakens skull, utan inledde matchen kanske mer tryggt och disciplinerat än någonsin. Vice kapten Andreas Backlund visade vägen genom ett resolut och lugnt spel i backlinjen vilket övriga laget lätt tog efter.

Men det var inget defensivt spel Hoyzer visade upp. Man kunde snabbt etablera tryck framför Essingens mål och chanserna avlöste varandra. Det hoyzerska backparet kunde enkelt driva upp spelet över mittlinjen och servera anfallare med flera målfarliga chanser. Målen saknades dock, mycket tack vare ett strålande målvaktsarbete från Essingens sida.

Det är inte förens i slutminuterna av den första halvleken som Hoyzer lyckas spräcka nollan. Hoyzer tilldöms hörna och efter en kort variant kan Anton Knopff servera inhoppande stjärnskottet Caroline Sjöblom som från backplats smugit upp i ett fint högerfotsläge en bit utanför straffområdet. Målet är dock täckt av både Hoyzeranfallare och Essingenförsvarare så när som på en lucka längst ner vid den högra stolpen. Men det är också mycket riktigt där Carolin placerar en stenhård bredsida. Hoyzer går till halvtidsvila med ett måls överläge.

I den andra halvleken svarar Essingen snabbt. Genom en sällsynt kontring får man bollen förbi en utrusande Hoyzermålvakt och kan på retur slå in bollen i öppet mål. Ställningen alltså återigen oavgjord.

Hoyzer ställde i matchen upp med åtta utespelare och en målvakt. Trots detta var Essingens avbytarbänk betydligt mer befolkad. Men farhågor om att en så stor trupp skulle kunna springa sönder ett motståndarlag genom effektiva byten besannades aldrig.

Det är istället Hoyzer Mix som återigen tar kommandot i matchen och Essingen som tvingas backa hem. Det blir dock inga fler mål i matchen. Essingenmålvakten tvingades till flera imponerande parader och utrusningar. Och det blir så när mål när 50 kilo motståndarmålvakt rusar ut mot och springer in i 88 hoyzerkilon John Hollingworth. Målvakten går i golvet och bollen ut till hörna sedan den sakta rullat mot mållinjen bara för att där glidtacklas bort av ett backben.

Inga tre poäng denna gång alltså, men Hoyzer mix är fortfarande obesegrade i Stockholmskorpens Mixade andradivision 2012–2013.