Requiem för en svunnen tid

En Hoyzerikon och trotjänare har gått i graven. Nej, det är inte legendaren Daniel Sannum som gått i gruset en sista gång, utan en klassisk institution som tackat för sig.

Fruängens mytomspunna ölsjapp Karlavagnen var under säsongerna 07-08 Hoyzers stamhak, tillika det första som samlade laget efter match och bidrog till att skapa den sammanhållning som än idag är ett av klubbens främst signum. Tusentals seger- såväl som förlustöl har druckits till de översaltade gratispopcornen. Vi minns med glädje stunderna tillsammans, personalens värme och oförställda glädje över att se oss, de obligatoriska lakritsshotsen som Stefan alltid bjöd på, falsksång på kareokekvällar som ingen skämskudde i världen kunde ge värn emot, Hoyzertröjan på väggen, hur man glatt blev ordinerad lasagne om man frågade efter pizza, besvikelsen efter en skitmatch, uppslupenheten efter en vinst, minnesluckorna…

Hoyzer Boyz tvingades lämna Karlavagnen åt sitt öde efter att Långbros planer bebyggts med bostadsrätter för de välbesuttna (eller överbelånade) i den moderna fotbollens korståg mot allt vad grusfotboll heter. Hoyzer har bestått, hittat nytt grus, nya stamhak. Tyvärr kan inte detsamma sägas om Karlavagnen som i dagarna lämnat plats åt ”Parma Kök & Bar.” Vi tackar Stefan, hans fru och öltjejerna på Karlavagnen för tiden som varit och lyckönskar de nya ägarna och hoppas de kan förvalta arvet på ett värdigt vis.

Karlavagnen är död – länge leve Mickel Räv!