En vinst som satt långt inne

Hoyzer fortsätter sin obesegrade svit i mixfotbollens division 2 och är mer eller mindre klara för slutspel. På lördagen blev det en ny vinst mot nästjumbon Opticats, dock en seger som satt långt inne.

Till att börja med tål det att understrykas igen: Hoyzer Mix är fortfarande obesegrade efter nio omgångar av fjorton i inomhusfotbollens gruppspel! Prestationen, resultatet, liksom vinnarmentaliteten är bara att lyfta på hatten för och ingen hade väl inför matchen trott att bottenlaget Opticats skulle vara mer än en munsbit för den Svarta Gamen. Nu blev det så att Hoyzer kom undan med blotta förskräckelsen efter en högst medioker insats.

Matchen var i sin helhet jämn, med böljande spel där lagen bytte målchanser med varandra. Hoyzer hade de kanske bästa chanserna där man missade ett par frilägen, men annars knappt träffade målet eller ens tog avslut när läge uppstod. Istället slarvade man stundtals med bollen, spelade på stillastående anfallare och hade inte alls den speed i offensiven vi sett i tidigare matcher. Lyckligtvis uppvägdes detta med ett bra hemjobb där Jacob Zocherman utmärkte sig i en över lag tajt defensiv.

Men Opticats skapade en hel del och stabile Johan Javelius tvingades till flera kvalificerade räddningar, samt hade tur med stolparna vid ett tillfälle då vi var nära att anteckna ett mål i baken på ett kämpande men för dagen osynkat Hoyzer. Anton Knopff gjorde en bra andra halvlek och mötte ofta boll i de enorma ytor som uppstod på mittfältet där man tidigare mest valt att lyfta långt. Det är också Anton som med fin teknik lurar bort målvakten innan han med öppet mål blir nedgjord med straff som följd.

Jacob stegade fram och satte säkert sitt tredje mål för säsongen. Ett förlösande mål i en match som så långt sett ut att sluta mållöst. Ologiskt nog blev Hoyzer mer offensiva efter ledningsmålet, snarare än att spela på resultatet, vilket beredde publiken en viss oro. Men detta betalade sig väl då Anna Fernlund, efter en rörig situation framför mål där bollen troligtvis redan varit över mållinjen, tryckte in returen och avgjorde matchen med blott en minut kvar på matchuret.

Hoyzer Mix kunde lättade addera tre färska pinnar till gamboet, men matchvinnaren Anna var inte nöjd med lagets insats och märkbart oroad efter matchen: ”Det känns som att det har hänt något med laget sedan 6-1-matchen mot Abishot för två omgångar sedan.”

Kanske har ett visst övermod smugit sig in, eller har spelarna månne redan börjat sikta in sig på slutspelet, en disciplin där man tidigare haft stora problem oavsett motstånd och ofta fått respass efter straffläggning. Förhoppningsvis hittar man tillbaks till det frejdiga spelet man stundtals haft tidigare under säsongen, så laget både kan säkra gruppspelssegern och ta sig hela vägen i slutspelet, för sett till matchen torde man ha ett par växlar till att lägga i. Och det råder ingen tvekan om att det är nåt som Hoyzer Mix 2012-2013 har i sig, då man kan vinna matcher utan att ens vara i närheten av sin toppform!