Bild på ny matchtröja läckt på nätet

Hoyzer är som bäst uppe i försäsongsförberedelserna och trixandet med att få spelatrupperna klara då Svarta Gamens lag än en gång skakas av en skandal. Denna gång har topphemligt material läckt ut på webben och allt pekar på en insiderhärva i den skandalomsusade klubben.

Fotbollsklubben Hoyzer beslutade enligt det officiella protokollet från den senaste lagstämman att det är dags för ett nytt matchställ som ska ersätta det gula hemmastället man haft sedan 2007. Det hela var tänkt att offentliggöras och visas upp i samband med seriestarten för utomhussäsongen, men nu har en bild på vad som kan vara den nya matchtröjan läckt ut på internet.

– Oj, det var ju inte så bra. Det nya matchstället är inte officiellt ännu och designen inte hundra procent klar den heller, säger en representant för klubbledningen då hen nås av uppgiften om att matchtröjan går att hitta på nätet.

Sedan tidigare ska ett utkast på ett nytt förstaställ ha legat för intern beskådan på Hoyzers klubbforum, men på något vis har den alltså läckt. Redaktionen tog fram spaden och rollen som grävande journalister och snart utkristalliserade sig ett par huvudmisstänkta till läckan.

Den ene är en framträdande Hoyzer Girlz-spelaren med ett övergripande ansvar i klubbens aktiviteter, som ska ha använt sig av en bild på klubbens facebooksida. En annan misstänkt i härvan är en notorisk målskytt i Hoyzer Boyz som ska ha publicerat en bild på en databild från själva lagstämman där tröjförslaget först presenterades av Coach Edgren, som dock i nuläget inte tillhör de misstänkta .

– Vad kan man göra? Jag antar att det är sånt som blir vanligare i vår hypermedialiserade tidsålder – ett olyckligt knapptryck kan leda till att topphemlig information slinker ut på fel forum. Det var tänkt att matchstället skulle vara hemligt fram tills vi kunnat ta riktiga bilder på det slutgiltiga resultatet. Inte ett datamanipulera utkast som det handlar om in det här fallet, säger Hoyzernytts kontakt uppgivet.

Hoyzernytts utsände till lördagens mixlagsmatch fick en skymt av själva basplagget, men det saknade både tryck och klubbmärke. Det spontana intrycket var att det syntes både var snyggt och verkade av god kvalitet med hoyzerska mått mätt, samt hade en tajt, stretchig passform som i synnerhet smickrade de lite mer kurviga spelarnas imponerande ölbukar. Att laget byter till ett välrenommerat tyskt sportklädesmärke är föga förvånande och enligt uppgift tas beställningar redan nu emot på klubbens spelarforum.

Måhända kan motståndarna dra nytta av att redan nu fått en inblick i något så viktigt i en alltmer utpräglad materialsport som korpfotbollen som själva materialet. I andra storklubbar omges av den anledningen släpp av nya matchställ av stort hemlighetsmakeri. Hoyzernytt får med största sannolikhet anledning att återkomma till turerna kring denna infekterade insiderhärva.