Silly i Hoyzer Boyz (Uppdaterad)

Även om snöslasket ännu ligger tjockt på gruset är det hög tid för Hoyzer Boyz att se över truppen inför den kommande säsongen. Därför sparkar vi således igång silly season 2013 och Hoyzernytt håller er uppdaterade med det senaste i fakta- och ryktesväg.

Fjolårets serieseger innebär uppflytt och hårdare motstånd och klubbledningen har indikerat att man vill ha en väl samspelt, träningsvillig och bred trupp för att stå upp till utmaningarna. Redan i somras värvade man talangerna Johan Javelius och Anton Knopff. Johan ersatte Niclas Josefsson som förstemålvakt och Anton har bara blivit bättre och bättre, leder i nuläget skytteligan inomhus, varför man när förhoppningar om att han ska blomma ut i sin fulla prakt under 2013.

Redan i nuläget förvaltar man över ett starkt manskap och förutsatt att man några av de långtidsskadade spelarna återkommer i gammal god form har man också bredden som krävs över en hel säsong. Olycksdrabbade spelande tränaren Michelle Edgren borde vara tillbaks till gruspremiären och Alex Dita har rensat sitt krånglande knä, vilket får oss att drömma om en skadefri säsong för den rumänske bollvirtuosen.

I nuläget ser klubbledningen mest över förlängningen av kontrakten, där kvartetten Javelius, Björnar Berger, Andy Backlund, samt lagkapten Carlis Fridlund utmärker sig som de enda som sitter på rykande färskt påkritade avtal. Mikael Edgren, Marco Ortolani, John Hollingworth, Klas Jonsson, Per Levin och Ola Wiklander ska i skrivande stund bara vara detaljer ifrån att krita på för ännu en säsong i den gula tröjan. Men det finns också en rad frågetecken som måste rätas ut inför säsongen 2013. Vi listar de hetaste ryktena, mest aktuella namnen och infekterade övergångarna:

(Senaste nytt är markerat i rött)

Klara förluster:
Niclas Josefsson tog ett storartat farväl genom att bli cupmästare med Hoyzer Boyz, innan den redan planerade flytten till Finland och anrika fotbollsklubben HePa.

Josefsson till Finland redan i somras

Magnus Alakangas fick aldrig riktigt till det på gruset i Hoyzer Boyz och gick sommaren 2012 till plastgräslaget Ulven, efter en och en halv säsong i Svarta Gamens lag som renderade två mål.

På väg bort?
Jacob Zocherman var med sitt riviga mittfältsspel en högst bidragande orsak till Hoyzer Boyz dubbel i fjol. Men nu ryktas det om en flytt mot varmare breddgrader, närmare bestämt Senegal. Källor med insyn i klubben talar om ett låneavtal med köpoption. ”Inget är spikat ännu, även om mycket tyder på en flytt till Senegal nu i vår. Det jag kommer att sakna mest av allt om jag flyttar är det här sköna Hoyzergänget, så jag hoppas kunna träna med och kanske spela några matcher med laget när jag är i Sverige.”

På väg in?
Thomas Kullander har tränat frekvent med Hoyzer Boyz under det senaste året och hade själv satt upp målet att ta en plats i truppen 2013. Om viljan och engagemanget finns kvar är det inte omöjligt att klubben erbjuder ett kontrakt.

På väg tillbaks?
Marco Ortolani gjorde sin tveklöst bästa säsong i Hoyzer fram tills knät gick sönder. Därefter har det varit såväl sorger som bedrövelser kring Italienproffsets rehabilitering, men nu verkar komplikationerna ha givit med sig och en comeback för Marco under 2013 tycks glädjande nog realistisk. ”Jag ska börja springa i slutet av februari, sen går det fort. Jag ser fram emot att skriva på kontrakt”, säger Marco själv på Hoyzers facebook.

Marco längtar tillbaks till gruset och Hoyzer

Jimmie Hellström har varit skadedrabbad ända sedan han kom till klubben, fick fjolårssäsongen helt spolierad efter en allvarlig muskelraptur och pratade om att lägga grusskorna på hyllan. Men nu tycks en rehabiliterad och spelsugen Jimmie helt inställd på spel i Hoyzer Boyz 2013, om kroppen tillåter.

Björn Blomberg är ytterligare en i raden av spelare som missade större delen av säsongen pga skada. Läkarnas utlåtanden har varit vaga, gåtfulla, förbryllande och knappast särskilt optimistiska, men Björn har hela tiden varit inställd på en återkomst i Svarta Gamens lag.

Albin Hagberg tog avsked från Hoyzer inför 2013 och missade lagets sportsligt mest framgångsrika säsong någonsin. Men nu tycks sabbatsåret vara över och Albin har uttalat ett starkt intresse för att återvända. Enligt uppgift pågår förhandlingar mellan spelare och klubbledning. Spelaren själv uppger att: ”Försäsongen är i full gång med löpning och gym. Längtar till bollen och väntar på kontraktsförslag. Kan tänka mig att göra en Beckham och skänka lönen till bättre behövande.”

Kristoffer Kearsley har sedan sin officiella sorti gjort enstaka inhopp i Svarta Gamens lag, men i fjol behövde klubben inte låna in spelare vid något tillfälle. Att Kritte är önskad i Hoyzer är det knappast någon tvekan om, men frågan är om den rutinerade backen själv har motivationen som krävs för en fullfjädrad comeback. Kearsley själv förnekar att det inletts några förhandlingar och vill återkomma efter att ha diskuterat frågan med sin personliga stab. Han har dessutom mycket specifika önskemål som ska uppfyllas om han eventuellt ska krita på: ”Jag kräver ett eget omklädningsrum för varje match uppdukat med en back blandade ramlösa, en bricka med snittar och en skål med Polly.”

Emil Kaneko Bertz är plötsligt högaktuell för en comeback i Hoyzer efter att spelarens agent kommit med ett något märkliga utspel. Emil har dock tränat med klubben under hela sitt sabbatsår, varför en återkomst i Svarta Gamens lag kanske inte är helt otänkbar, trots allt.

Hoyzerveteranen Hans Håkanson uppges vilja diskutera med klubbledningen

Hans Håkanson hör också till den uppsjö spelare som plötsligt surrar om comeback i Hoyzer Boyz. Enligt säkra källor har lagets gamle åtta som ett primärt villkor krävt att få behålla sitt gamla tröjnummer. Håkanson lämnade inför 2012 och har under det senaste halvåret pga neurologiska problem varit beordrad total avhållsamhet från rusdrycker och därmed också Hoyzer. Det återstår att se om det finns konsistens i snacket eller om det bara är en bieffekt av Håkansons sjukdomstillstånd.

Dementerade flyttrykten:
Tim Nellfors gjorde i vanlig ordning ett fåtal inhopp under 2012, men krönte det med segermålet i cupfinalen. Frågan var hur mycket Uppsalastudenten Tim skulle orkar pendla och om vi över huvud taget skulle få se honom i Hoyzertröjan under 2013. Tim själv slår bort alla tvivel: ”Det blir som vanligt, jag försöker komma och vara med så ofta jag kan, men det kommer bli oregelbundet och svårt att säga hur mycket och när. Men förhoppningen är givetvis att kunna vara med lite mer än förra året i alla fall.”