Hoyzer Mix imponerade i toppmötet

Hoyzer Mix imponerade för första gången på länge och spelade ut Årsta city Kickers på Lördagen. Vinsten med tre mål mot ett hade mersmak och interna skytteligaledaren Anton Knopff fick äntligen slut på sin måltorka.

Något skakade av förra omgångens oavgjorda resultat mot tabelljumbon Stockholm I.A.C. gick serieledande Hoyzer Mix ut på plan för toppmötet mot tabelltrean Årsta City Kickers. Årsta som gått obesegrade genom serien sedan det senaste mötet mot Hoyzer ställde som vanligt upp med ett avbytarstarkt lag. Hoyzer ställde upp med en avbytare på varje position, men detta med hjälp av inte mindre än tre, för matchen, extrainkallade spelare.

Matchen börjar tryggare än på länge för Hoyzers del. Lugn och bollinehav definierar de gul-svartas spel. Återkommande inhopparna Caroline Sjöblom och Leo Stervander bidrar till ett tryggt backspel tillsammans med veteranerna Andreas Backlund och kapten Petra Åslund. Bollen rullas med hjälp av målvakt och backpar från den ena kanten till den andra och Årstas höga press är lätt att komma förbi.

Det stora bollinehavet skapar många fina lägen för Hoyzer Mix som utan stress rullar bollen mellan sig, hela vägen från målvakt till farliga avslut vid flera tillfället. Trots de många inhopparna spelar laget mer än på flera matcher som just det – ett lag. I anfallet gör debuterande Kristofer Sandström en stabil insats med flera fina dribblingar och öppnande passningar.

Målskyttet inleds av Anton Knopff som får bollen till sig utanför straffområdet och kan dribbla sig hela vägen fram tills han är ensam med målvakt och rulla in bollen. Interna skytteligaledarens första mål efter fyra mållösa matcher ingjuter än mer lugn i Hoyzer. Laget fortsätter rulla boll på egen planhalva och hitta öppnande passningar i anfallet.

Årsta är trots den Hoyzerska dominansen inte utan chanser. I en sekvens där ett väl självsäker Hoyzerback dribblar som siste man kommer motståndaranfallaren fri. Johan Javelius tvingas till något slags handbollsräddning med överarmen men håller bollen utanför målramen. Men det är ändå Hoyzer som gör nästa mål när Anton Knopff frispelar Leo Stervander. En vickning åt vänster lurar ner målvakten och yttersidan till höger gör att bollen kan rulla in ostört.

Årsta reducerar till 2-1, men Hoyzer svarar snabbt. Det är återigen Anton Knopff som serverar Leo Stervander som gör sitt andra för matchen.

De sista minuterna ändras matchbilden och Årsta tar över pressen. Årstas målvakt driver skickligt upp bollen till halva plan vid flera tillfällen och Hoyzer har svårt att hitta rätt i det numerära underläget som uppstår. Målen uteblir dock och Hoyzervinsten är ett faktum.

Med bara tre omgångar kvar att spela ser det ljust ut för serieledarna Hoyzer Mix. Om det lugn och passningsspel man visade upp mot Årsta City Kickers är någonting man kan fortsätta leverera – det vill säga.