Lojalitetskris i Hoyzer?

Hoyzer Mix och Hoyzer Boyz förstemålvakt Johan Javelius har under vintersäsongen spelat med minst två andra lag. Hoyzernytt kan idag bekräfta att ett av lagen Johan på regelbunden basis spelat med är de Hoyzerska ärkerivalerna Åsen FF. Nu ifrågasätts Hoyzermålvaktens lojalitet.

Hoyzers förstemålvakt Johan Javelius kom till laget under sommaren 2012. Den långe och gänglige målvakten blev snabbt en naturlig del av laget och har ofta berömts för sina något yviga, men effektiva benparader och utrusningar. Men frågan är om den omtyckte målvaktens lojalitet fortfarande helhjärtat är med Svarta Gamens Lag. Hoyzernytt ringde upp målvakten för en kommentar:

Hur ställer du dig till uppgifterna att du ska ha ingått en överenskommelse med Åsen FF kring att vara deras förstemålvakt?
– Jag har inte ingått någon överenskommelse. Det är sant att hoppat in som målvakt för Åsen, men jag har spelat med andra lag också. Jag har kontrakt med Hoyzer. Det är det enda kontrakt jag har, det är det enda kontrakt jag vill ha.

Enligt våra uppgifter har du på permanent basis spelat med Åsen FF i lagets fyra senaste seriematcher. Är inte det ett tydligt tecken på att du ingått en överenskommelse?
– Det jag gått med på är att spela med inte bara ett, utan flera andra lag – när jag blivit tillfrågad. Det har varit viktigt för mig att vara tydlig med att mitt permanenta engagemang och hjärta är med Hoyzer – både för mina egna lagkamrater i Hoyzer och för de lag jag hoppar in i. Jag skulle aldrig missa ett engagemang med Hoyzer för något annat lags skull.

Åsen FF är ju inte vilket lag som helst. Det är ju ett av de lag som har tydligast rivalitet med Hoyzer. Hur ser du på det?
– Jag är medveten om att lagen har en historia. Men lagen spelar just nu inte i samma serie och dessutom har vi i Hoyzer Mix lånat spelare från Åsen vid flera tillfällen under inomhussäsongen. Hade rivaliteten varit hårdare eller på något vis avgörande för Hoyzers framgångar hade jag med stor sannolikhet resonerat annorlunda.

Hur ser du på att Åsen FF vid flera tillfällen använt ordval som ”signat” och ”värvning” gällande ditt engagemang i laget?
– Det får stå för dem. Jag har inte skrivit på någonting och kommer inte göra det. Jag har varit tydlig och kommer fortsätta vara tydlig med att det är och alltid kommer vara Hoyzer som är min första prioritet.

Vilka andra lag är det du ställt upp för?
– Jag har under vinterhalvåret spelat några matcher med Åsen FF och några med Tessinparken.

Vad händer om du skadar dig?
– Visst finns det en risk att jag skadar mig. Men det finns det alltid. Vare sig jag spelar med Hoyzer, ett annat lag eller tränar på egen hand. Som jag ser på det är det bra för mig att träna. Får jag möjlighet att träna mer kommer jag ha möjlighet att göra bättre insatser för Hoyzer. För mig är det en konstig logik att låta bli att träna för att undvika skador.

Vad har du att säga till de fans som ifrågasätter din lojalitet?
– Jag har inte missat en enda match för Hoyzer sedan jag började spela i laget. Jag planerar heller inte att göra det. Mitt hjärta är och kommer alltid förbli hos Hoyzer.

Hoyzers Klubbdirektör Andreas Backlund skickade under Söndagen ut följande kommentar i en pressrelease:

Så länge Johan prioriterar Hoyzer och fortsätter leverera på en hög nivå ser jag inga problem med hans övriga engagemang. Skulle han däremot stå för en rad svagare insatser kanske man kan börja ifrågasätta om hans tuffa schema har tagit ut sin rätt och huruvida han bör fundera över att dra ner på inhoppen hos våra rivaler. 

UPDDATERAT 130224 21:22
Åsen FF gick sent på Söndagskvällen ut med en egen pressrelease:

Johan passar väldigt bra in på den profil vi haft för nästa tilltänkta nyförvärv. Det vill säga en skicklig målvakt med rötterna i Örebro. Vi är dock medvetna om rådande situation och vi kan bestämt dementera att förhandlingar ska ha inletts eller att kontrakt ska ha signerats. Vi värnar om vår goda relation till Hoyzer och hoppas att vi kan fortsätta med utlåningar av spelare vid behov.