Bekräftat: Hoyzer Boyz mot storlaget IK Stym i försäsongens hetaste drabbning

Storlaget IK Stym från södra sjumannanseriens elitdivision utmanar Hoyzer Boyz. Utmaningen antogs utan tvekan och Svarta Gamens lag marscherar direkt mot den näst intill kassaskåpssäkra förlusten med raka ryggar och träben.

Hoyzernytts Webredaktör Johan Javelius fick gnugga sig i ögonen ett par extra gånger på torsdagsmorgonen när han som vanligt ögnade igenom IK Styms nyhetssida på svenskafans.com. Storlaget hade publicerat en hel artikel som svar på det stöd Johan visat lagets kommunicerande gärning dagen innan. Och inte nog med det, korpengiganterna bjöd in Hoyzer Boyz till träningsmatch!

– Helt ärligt är jag lite skakis. Haha. Det var ju helt sjukt, det här känns verkligen hur stort som helst, säger en påtagligt tagen Webredaktör till Hoyzernytt och fortsätter:
Det är lite som att Gävle skulle få en inbjudan att spela träningsmatch mot Chelsea, Manchester City eller Paris St Germain. Det känns verkligen som en ”once-in-a-life-time-grej” det här.

Det är bokstavligen fråga om två lag som inte spelar i samma division. IK Stym slutade förra året strax bakom Los Toreros på andra plats i södra Stockholms första sjumannadivision. Det innebär att bolltrollarna i IK Stym under 2013 kommer spela i elitdivisionen. Hoyzer Boyz, å sin sida, vann förvisso sin division 2012, men spelade alltså i division 6b och går till division 5.

Hoyzer Boyz kapten Carlis Fridlund ser ändå fram emot matchen:
– Känslan är framför allt att det ska bli kul – det är precis ett sådant prestigemöte som livar upp och gör försäsongen lite mer spännande. Det är ju två lag med total hybris och jag uppskattar korplag som sticker ut hakan och vill något mer än att bara spela boll. Det blir en oerhört tuff match för oss. De verkar duktiga, förmodligen bättre än de allra flesta lag vi mött, och ser sådär sportigt smala och ungdomliga ut, som att de kanske kan spela fotboll på riktigt. Hoyzer är inte de som duckar för en utmaning. Vi plockar upp handsken med nöje, även om det sannolikt leder till storstryk. Samtidigt skulle det inte vara första gången vi skräller mot bättre motstånd…

IK Stym själva är säkra på vinst i matchen. En representant för klubben säger:
– Giganternas kamp är det inte. Snarare kattens lek med råttan.

Den enda som inte verkar säker på IK Stym-seger är Hoyzer Boyz Coach, Coach Edgren. Något stressad på sin väg mellan träningsanläggning och kontoret fullt engagerad i att bläddra med något slags taktikpärm uttalade han sig:
– Jag vill helst inte ödsla tid på andra lag, men kortfattat så tror jag att de (IK Stym) kommer få problem mot lagmaskinen Hoyzer.

Kattens lek med råttan, Davids kamp mot Goliat, eller bara ett oöverstigligt berg – det visar sig när Hoyzer Boyz ställer sig på gruset mot IK Stym. För handsken är kastad och handsken har plockats upp. Försäsongens hetaste drabbning är ett faktum.