Hoyzers svit spräckt

Hoyzer Mix har gått obesegrade genom seriespelet och hade i näst sista omgången chansen att vid vinst säkra förstaplatsen. Men motståndarna SEB ville annorlunda, visade på bättre skärpa än Svarta Gamens förkämpar och blev första lag att besegra Hoyzer inomhus denna säsong.

Hoyzer Mix hade inför lördagens match drömläge att säkra seriesegern, detta efter att tabelltvåorna Abishot förlorat mot Årsta tidigare på dagen. Men ett taggat SEB lyckades med det som inget annat lag gjort tidigare denna inomhussäsong, nämligen komma undan med samtliga poäng då Hoyzer stått på andra planhalvan. Således kvarstår spänningen inför sista matchen innan slutspel, som innebär en renodlad seriefinal mellan Hoyzer och jagande Abishot, där vinnaren tar hem seriesegern och bäst seedning inför slutspelslottningen.

Men låt oss först avhandla lördagens match. Hoyzer stod över lag för en medioker insats mot ett SEB som var mer på tårna. Matcherna klubbarna emellan brukar vara täta och tuffa och det var egentligen inget undantag denna gång. SEB börjar klart bäst mot ett Hoyzer som har svårt att hitta linjer i spelet, slarvar en del vid markering, men framför allt i passningsspelet då laget är på väg framåt. Det är också ett bolltapp på mitten som leder till en kontring och SEBs ledningsmål. Storbankslakejerna har också utöver målet de bästa chanserna, bl a med dubbla ramträffar i samma sekvens och går till pausvila med en välförtjänt ledning.

Hoyzer inleder andra halvlek på ett klart bättre vis, visar på bättre löpvilja och börjar genast skapa chanser. Men effektiviteten i avsluten är inte den bästa och avsaknaden av skytteligaledaren Anton Knopff var för dagen påtaglig. Som så många gånger förr när ett lag ligger på för kvittering blottar man sig bakåt och Hoyzers Leo Stervander drar på sig en tvåminutare efter att oschysst ha stoppat ett friläge.

De gulklädda rider dock ut stormen, men just som man blivit fulltaliga misslyckas Hoyzers vänsterförsvar med att täcka ut sin kant och ur snäv vinkel kan SEBs anfallare lirka in bollen vid Johan Javelius första stolpe. Nu satsar man givetvis allt framåt för att ha chansen att komma ikapp tvåmålsunderläget, men åter kan motståndarna ställa om och kontra in avgörandet. 3-0 men blott minuter kvar och matchen är givetvis förlorad.

Men Hoyzerspelarna visar på bra moral då man trots detta fortsätter slutforceringen och till sist är det tillförordnade lagkaptenen Andy Backlund som lyckas överlista SEBs suveräne målvakt och med tröstmålet fastställer slutresultatet 1-3. Det var besvikna miner i Svarta Gamens mixlag efter slutsignalen, dels för att man fått sin fina förlustfria svit bruten, men också för att man missat första chansen att säkra seriesegern.

Mest besviken var nog majestätiskt skäggiga Hoyzerkeepern Johan Javelius: ”Andra målet är mitt, då jag släpper min stolpe. Inget av målen känns omöjliga, som att jag lika gärna kan ta dem.” Johan ska nog inte ta på sig förlusten själv, då hela kollektiva laginsatsen lämnade en hel del att önska. Hoyzer har dock fortfarande seriesegern i egna händer inför den rafflande sista omgången innan finalspelet där man möter tabelltvåan Abishot.