Våld och turneringsvinster i Bristol

Saknaden är fortfarande stor efter Anneli Lindgren, varför Hoyzerredaktionen bestämde sig för att kontakta Hoyzer-profilen för att höra om livet i Bristol, England. Ett liv, som visade innehålla allt ifrån turneringsvinster och hot om våld till hektiska dagar och en möjlig öppning för come back i de brun-gula färgerna.

Som Hoyzer Girlz första utlandsproffs någonsin lever Anneli ett hektiskt liv. Vid sidan av fotbollen sköter hon ett heltidsjobb och styr som bäst upp allt det praktiska kring att installera sig på sin tjänst och i sitt boende. Kulturkrockarna är förstås många, men Anneli lägger emfas vid “den totala avsaknaden av vettig kollektivtrafik” – något som givetvis påverkar Anneli som har många platser att vara på inom snäva tidsramar.

Annelies nya fotbollslag utgår från en pub i Bristol. Ligan laget spelar i styrs helt och hållet upp av de deltagande lagen själva och spelarnlönen består i Annelis fall av gratis take away-mat från den lokala puben.

– Damfotboll är tyvär inte så stor här som i Sverige. Än så länge är det lite av en sport för kvinnliga extremister och jag försöker anpassa mig så gott det går.

Men att Anneli inte skulle vara en extremist på fotbollsplanen var en beskrivning som knappast någon på Hoyzerredaktionen kändes igen sig i. Och mycket riktigt visade det sig efter lite grävarbete att Anneli redan satt avtryck. Enligt matchrapporter från en femmannaturnering i tidiga mars ska motståndare ha utryckt en vilja att slå Anneli i ansiktet sedan hon satt in en av sina karaktäristiska tacklingar. Anledningen till utbrottet var att turneringsreglerna inte tillät tacklingar.

– Det är mycket med knepiga regler, suckar Anneli med ett leende, men vi vann i alla fall turneringen.

Ja det går bevisligen bra i England, men visst längtar fixstjärnan hem ibland. Anneli missar inte en notis från varken Hoyzers facebooksida, twitter eller nyhetsredaktion.

– Jag håller stenkoll på vad som händer, summerar backklippan.

Efter Annelis flytt har Hoyzer Girlz tvingats rekrytera flera nya talanger även om en stark lagstomme fortfarande finns kvar. Anneli ser positivt på det nya laget.

– Jag tror det finns stora möjligheter, bara vi lyckas få stabilitet i laget och en jämn form över säsongen, säger Annelie eftertänksamt.

Och visst är det en analys värdig en tidigare Hoyzer-kapten och backklippa. Men det är också en analys som gör det tydligt att Annlie fortfarande är “vi” med Hoyzer.

– Ja, jag kanske kommer och gästspelar om jag har vägarna förbi Stockholm, säger Annlie och lyser upp av tävlingslystnad.