Nytt försäsongskoncept för Hoyzer

Det har inte blivit särskilt mycket av Hoyzers försäsongsträning mer än en handfull pass utan boll samt en hel del öl. Den högst närvarande vintern samt kommunens totala ovilja att tillhandahålla spelbara grusplaner har ställt till det rejält, men Svarta Gamens lag är inte de som passivt tittar på medan snön sakta smälter. Med bara veckor till seriepremiären söker man sig västerut för att hitta formen, lagkänslan och blottlagt grus.

Det kan med tanke på det kvardröjande skidföret kännas som att fotbollssäsongen är långt borta. Men i helgen startade fotbollsallsvenskan och redan den 22 april är det premiär i Stockholmskorpens utomhusserier. Som vanligt används skandalöst nog merparten av stadens grusplaner som avlastningsplatser för upplogade snömassor vilket förstås drabbar korplagen och inte minst inbitna grusälskare som Hoyzer.

Svarta Gamens lag har för länge sen ruttnat på Stockholms grusfientliga idrottspolitik och lämnar i helgen huvudstaden för den ödsliga glesbygdskommunen Örebro. Ett nytt och revolutionerande träningskoncept har skräddarsytts för att spelarna ska hitta formen och skrämma skiten ur motståndarna på planen också denna säsong: Hoyzer Boot Camp!

Hoyzers samtliga lag är medbjudna, där mixlaget måste hitta formen inför slutspelet och herr respektive damlag behöver träna med boll på grus. Samt naturligtvis främja lagdynamik och klubbgemenskap. Redaktionen ringde upp Anna Fernlund, initiativtagaren till Hoyzer Boot Camp 2013 för att höra mer om detta nya grepp:
– Hoyzer Boot Camp är en del av Hoyzers försäsongsträning som syftar till ge laget ett tillfälle att finslipa på de sista detaljerna inför seriestarten. Vi kommer att avverkar fem träningspass inom loppet av 36 timmar. Tanken med det intensiva träningsupplägget är att få med inslag av såväl tekniskt bolltrollande, fysisk styrka och konditionsträning som att slipa på det tekniska upplägget både på och utanför planen. Samtidigt ges klubben möjligheten att samlas för att ladda upp och gemensamt sätta taktiken inför den kommande säsongen. Och att inmundiga malt, förstås.

Är det alltså ännu en förtäckt krökarresa?
– Förtäckt? Vad jag förstår har Hoyzer aldrig sysslat med förtäckta krökarresor. Boot Camp är inget undantag. Givetvis kommer helgen innehålla inslag som för oinvigda kan tolkas som detta, men det handlar snarare om att befästa den hoyzerska kulturens ryggrad i gemenskapen som alla vi alla delar. Fotboll, grus och malt har alltid varit en del av Hoyzer, detta kan inte uteslutas!

Finns det någon speciell tanke med att lägret förläggs just till Örebro?
– För att hitta en riktig lägerkänsla och nya perspektiv var det viktigt att hitta en plats långt bort från civilisationen och Söders höjder. Att det blev just Örebro med landsbyggd har att göra med klubbens ambition att skapa en ännu bättre lagkänsla. För var hittar man bättre inspiration för att skapa idoldyrkan och samhörighet än på Närkesslätten?

Vad hoppas ni i bästa fall få ut av lägret?
En topptränad trupp, med massa energi som är redo att köra över allt motstånd redan från första matchen då korpsäsongen drar igång om några veckor.

Och sämsta fall…?
Årets första schism, kanske? Det brukar i och för sig vara ganska uppskattat av resten av klubben.