Mardrömsstart för Hoyzerspelare

Hoyzers försäsong hade kunnat börja bättre. Vinterns härjningar har gjort gruset ospelbart och Stockholms kommuns nonchalanta hållning gentemot korplagens behov av spelbara planer har förvärrat läget. Men värst är det för några stackars spelare i Hoyzer Boyz.

Som tämligen bekant lyser våren med sin frånvaro, vilket inte minst gör sig påmint genom bristen på spelbara grusplaner. Hoyzers jakt på grus har mest väckt föraktfulla kommentarer från ansvariga på idrottsförvaltningen och klubben planerar i skrivande stund motåtgärder mot den grusfientliga politik som förs mot korplag och spontanidrottare i Stockholmstrakten.

Svarta Gamens lag har helt enkelt tröttnat på Stockholms styvmoderliga behandling av korplag och andra som vill använda kommunens fotbollsplaner, där Hoyzer ändå i sammanhanget är ett storlag i egenskap av flerfaldiga serievinnare, cupmästare, innehavare av tunga titlar som SvenskaFans Årets lag, Söders coolaste korplag och den nyliga kröningen till Sveriges snyggaste klubbmärke.

Därför drar man på arla lördagsmorgonen västerut för ett stenhårt träningsläger i Örebro, där det tillhandahålles såväl mjällt grus som rikligt med gyllene maltdryck. Och mycket annat är på gång i klubben! Dels planerar man att ställa upp med två lag till internationella fotbollsturneringen Skrubbsår på Åland. Men framför allt ska man i dagarna komma med ett helt nytt förstaställ, som ska komma att avlösa den legendariska gula tröjan klubben burit sedan 2007.

Som alla storlag med någon form av självaktning, alternativt hybris, har Hoyzer tre matchställ: det gula förstastället, och ett brunt samt ett svart andra-, respektive tredjeställ. Efter många år är det således dags att uppdatera den gula tröjan, men med bara ett par veckor till seriestart har flera Hoyzerspelare drabbats av ett tungt bakslag, där det nya matchstället hamnat i centrum.

Talangen Anton Knopff är van vid felstavningar av sitt något exotiska efternamn och denna gång har tryckeriet döpt honom till ”Knooff”. Som den unge, sköra talang han är klandrar han dessvärre sig själv – kostsamt för Hoyzer som behöver spelare med ett närmast överjordiskt självförtroende. Med gråt i rösten svarar han Hoyzernytt: ”När det händer upprepade gånger frågar man sig till sist om det är mig felet ligger i.” Anton är heller inte främmande för att spekulera i att det hela är en del av en konspiration mot Hoyzer med avsikt att förfördela lagets framfart i Europa.

Hasse Håkanson är en veteran i sammanhanget som fått sin comeback i laget spolierad av en felstavning. Tröjtryckeriet har nämligen begåvat Hoyzer Boyz nummer 8 med ett överflödigt ”s”, vilket Håkanson (ej Håkansson) själfallet vägrar att spela i. Alla måste ha den nya tröjan för att tas ut i truppen under seriespelet 2013.

Dessa missar i kombination med det faktum att många spelare i såväl herr- som damlag fortfarande inte gjort sig spelklara reser självklart vissa orosmoln på den hoyzerska himlen inför seriepremiärerna vecka 17. Innan dess ska mixlaget mäta krafterna mot gräddan av inomhuslag, vilket förvisso inte sker på grus, men ändå lär intressera många med ett bultande gamhjärta!