Smärtsam slutspelssorti för Hoyzer Mix

Inomhussäsongen är slut och det blev en riktigt trist avslutning för Hoyzers mixlag. Efter att så länge ha gått obesegrade blev det tre raka förluster på slutet, varav lördagens innebar att man åkte ut redan i åttondelsfinalen.

På lördagen var det så dags att avrunda inomhussäsongen med slutspel. Svarta Gamens lag Hoyzer ställdes i åttondelsfinalen mot divisionskollegan Årsta City Kickers som man hade hunnit med att slå bägge gångerna i seriespelet. Samtidigt kan måhända Årsta haft ett litet psykologiskt övertag av att ha slagit ut Hoyzer ur slutspel tidigare. Svarta Gamen var dock förberedda på en lång eftermiddag i Brommahallarna, hade en bred bänk och vilade därför bl a anfallsstjärnan Anna Fernlund i första matchen.

Det är ett Hoyzer märkbart taget av stundens allvar som börjar trevande mot ett taggat Årsta. Man låter sig stressas och om det fanns en regel för det borde domaren ha sagt åt Hoyzerspelarna att stoppa in nerverna innanför tröjorna. Det är just som man börjar spela sig in i matchen som det händer som inte får ske, men som ändå inträffar allt som oftast i fotboll. Johan Javelius och Emilie Dawrin kommer inte överense om vem som ska ta hand om bollen och istället kan en Årstaspelare smita emellan och peta in bollen i mål, till ett för Hoyzer lika onödigt som försmädligt underläge.

Hoyzer får nu jaga mot en motståndare som spelar på säkerhet, men man saknar speed, precision och flyt i samspelet. Ett par halvchanser vaskar man fram, men avsluten är inte av kalibern att riktigt skaka Årsta. Tiden lider och när man förväntar sig en slutforcering händer just ingenting. Spelarna kämpar och sliter men får väldigt lite ut av det idag. Linjerna i spelet är som bortblåsta, löpningarna allt som oftast feltajmade och när Hoyzer väl erövrar boll ser laget stillastående ut. Man lyckas inte skapa någon riktig press på motståndarna som spelar av matchen på ett taktiskt smart vis.

Utöver målet har Årsta inte särskilt mycket, men Hoyzer tar heller inte vara på sina chanser. Domaren blåser av matchen och besvikna Hoyzerspelare kan bara konstatera att man ännu en gång slagits ut med uddamålet i en åttondelsfinal. Man faller på ett kostsamt misstag, men vinner inte heller några matcher utan att göra mål. Det var en sån dag då Svarta Gamens lag var lite sämre när det gäller, för att damma av ett gammalt Hoyzerordspråk.

Anton Knopff och Johan Javelius deppar

Tidig dusch till trots har man att se fram emot spel i högstadivisionen kommande säsong. För även om avslutningen på inomhussäsongen med tillhörande slutspel vart en stor besvikelse har man att se tillbaks på många riktigt bra insatser, där man sånär kammade hem seriesegern, var obesegrade fram tills näst sista omgången och en bättre dag än denna definitivt hade kunna utmana om mästartiteln.

Nu är det bara att fokusera fullt ut på en spännande utomhussäsong för Hoyzer Girlz respektive Boyz, men mixlaget kan mycket väl vara tillbaks redan till sommaren, då ju Hoyzer som segrare i tävlingen om Sveriges snyggaste klubbmärke vann deltagande i sommarturneringen Pressbyrån Korpen Cup.