Coach Edgren spår ny topplacering

Med blott två veckor kvar till seriestart har Hoyzer Boyz en hel del att jobba med. Den kvardröjande vintern har gjort att man ligger efter med träningarna och en del spelare har inte ens visat sig på gruset efter vinterdvalan. Coach Edgren är dock optimistisk tycker att det ser lovande ut det lilla som han sett och tvivlar inte på att Svarta Gamens lag kommer att hitta formen lagom till premiären.

Två veckor återstår till seriepremiären – hur ser det ut i laget?
– Jag tycker att det ser bra ut! Spelarna verkar vara taggade och sugna på att komma igång med tävlingsspelet. Jimmie Hellström, Anton Knooff och till och med Andy Backlund har visat tecken på att de kommer vara i väldigt god form till seriestarten. Våra hårt slitande och O så viktiga yttrar Per Levin och Micke Ek har gryende form och de kommer vara mer än redo när visselpipan ljuder i första matchen. Backuppsättningen med Carlis Fridlund och Björnar Berger i första ledet känns tända och betryggande säkra. John Hollingworths vändningar med bollen får oss alla att börja drömma om målrekord för hans del i år. Klas Jonsson visade på förra träningen att han mycket väl kan ta hem årets MVP även den här säsongen. Speciellt kul är att se att skadedrabbade Marco Ortolani och Ola Wiklander har kunnat vara med på bollpassen. Vi hoppas alla att de inte drabbas av några bakslag då de båda är mycket viktiga för vårt spel. Tummar hålls även för att Augustin Alex inte ska hindras för mycket av sin skada – vi vet alla hur gärna han vill spela. Och vår sista utpost, Johan ”Graven” Javelius, har mått bra av en framgångsrik inomhussäsong mellan stolparna. Jag tror att han kan bli en av utmanarna till årets MVP…

Hur har försäsongen förlöpt såhär långt?
– Vi har gjort vårt bästa för att få till en bra försäsong – vilket inte har varit det lättaste med tanke på vädret och kommunens tvivelaktiga hantering av grusplanerna här i Stockholm. När vi inte kunnat beträda gruset med bollen vid fötterna så har vi istället haft löpträningar och ett intensivt träningsläger, vilket jag tror har gjort väldigt gott inför säsongen.

Klas “Frälsarn” Jonsson hängde 20 strutar i fjol. Hur många blir det 2013?

Ni planerar ett rekordtufft matchande fram till seriestarten. Kommentar till det?
– Vi behöver komma in såväl bollspelandet som matchspel. Med så många träningsmatcher har vi möjligheten att sätta det taktiska spelet såväl som att öva på att vinna. Jag tror definitivt att det kommer visa sig ha varit nyttigt för oss när serien drar igång.

Som seriesegrare i fjol flyttades Hoyzer Boyz upp i div 4. Hur ser du på årets serie?
– Spännande! Årets serie är nog den jag sett fram emot mest, vi kommer ställas mot gamla bekantskaper och rivaler samt att vi troligen kommer bli testade av ännu bättre motståndare än i förra årets serie. Det finns några lag jag särskilt ser fram emot att plocka tre poäng av…

Vad måste jobbas med för att slippa bli ett stryklag 2013?
– Fokuseringen. Vi måste ha fullt fokus på vår uppgift på planen, inte förivra oss utan se till att hålla oss till vårt spel. Positionsspelet kommer som vanligt vara en av de viktigaste kuggarna, och det hänger mycket på att våra centrala mittfältare klarar av att täcka upp för förra årets mittfältsmotor Jacob Zocherman.

Törs du redan nu tippa en slutplacering?
– Efter en bra start och en hybrisgrundad svacka i början på hösten så kommer vi sluta högst upp i serien. Det är jag övertygad om.