Styrkebesked från Girlzen

På tisdagkvällen var det så dags för Hoyzer Girlz att äntligen börja jobba in känslan i laget. En träningsmatch mot Thunderballs var inplanerad på Aspuddens IP och det var många taggade själar som dök upp på det regnvåta gruset.

Efter helgens strålande väder ställde väderguden upp med riktigt försäsongsträningsväder. Trots regnet som kom och gick var det inga sura miner. Hoyzer Girls hade samlat ihop hela 12 spelare medan Thunderballs inte hade fått tag på mer än fyra personer som var tillgängliga för en vänskaplig sammandrabbning.

För att göra det bästa av situationen fick det bli lite träning med boll för att sedan köra match med några Hoyzers utlånade till Thunderballs. Det var lite ringrostigt men spelglädjen var tydlig. Laguppställningen var 2-3-1 och mycket fokus lades på att hitta positionerna och för första gången få känna in säsongens lag.

Det finns en hel del bekanta ansikten sedan förra säsongen, men även lite nygammalt. Vi fick en comeback från Mia Blomberg som efter mammaledighet nu börjar känna sig redo för att åter ge en del av sin tid till Hoyzer. Kapten Emilie Dawrin hade även lyckats få med ett målvaktsprospekt som ser mycket lovande ut. Lagledare Anna Fernlund vill dock vänta med att säga något om huruvida denna målvakt kommer bli ett fast inslag i buren då allt pappersarbete ännu inte är i ordning.

Laget hann även efter träningen ytterligare stärka lagandan med folköl och snack inför säsongen. Det ser onekligen ut som att Hoyzer Girlz har ett lag med stor potential både på och utanför planen. Målet att ta sig upp i ettan verkar vara långt ifrån en omöjlighet.