Hoyzer Girlz presenterar: Helena Malm

Efter en utdragen vinter sparkar seriespelet äntligen igång nästa vecka. Efter ett mellanår har Hoyzer Girlz laddat om, värvat nytt, men framför allt byggt laget på stommen av trogna spelare. Helena Malm har tillhört Svarta Gamens lag sedan 2009 och gör således sin femte säsong.

Namn: Helena Malm
Nummer: 5
Position: Spelar i regel back, men är öppen för alla positioner helst dock inte målvakt
Säsonger i Hoyzer:  3 säsonger tror jag, nästan säkert. [Femte säsongen, reds anm]

Hur är din känsla inför säsongen?
Det ser bra ut inför säsongen, känns kul att dra igång.

Hur ser du på årets upplaga av Hoyzer Girlz?
Hoyzer Girlz har ju haft en riktigt baby boom denna säsong, men med nyrekrytering och comebacker så ser det lovande ut och känslan är bra.

Hur skulle du beskriva truppen?
Truppen har förstärkt med spelare på de flesta positioner och med comebacker så blir truppen nog stark denna säsong.

Vad måste du själv jobba med för att bli så bra som möjligt?
Det jag själv behöver jobba med är först och främst att få bättre kondition, men även tekniken, passningsspelet och att våga hålla i boll lite mer. Jag är ojämn i prestationerna, så att bli jämnare vore bra. Det kan alltid bli bättre.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Spelar tufft och emellanåt kanske lite hårt. Oftast bra inlägg och frisparkar. Vid de tillfällen jag får till det har jag ett bra skott men ojämnt är det. Använder båda fötterna, men föredrar nog vänsterfoten.

Vad har du för förväntningar på Hoyzer Girlz i år?
Förväntningarna för i år är väl att spela ihop truppen och få till ett bra spel tillsammans. Tro att vi kan och vilja och våga.

Vad gör klubben speciell?
Det som gör Hoyzer speciellt är ju att man ses både på och utanför planen. Och att vi tränar och det killar och tjejerna tillsammans. I år i alla fall.