Hoyzer Girlz presenterar: Emilie Dawrin

Nedräkningen till seriepremiären fortsätter, likväl som vår uppräkning av Hoyzer Girlz spelartrupp. Någon som med sitt brinnande engagemang ser lite extra mycket fram emot att komma igång med matchspelet är nye lagkaptenen Emilie Dawrin.

Namn: Emilie Dawrin
Nummer: 11
Position: Mittfält/Anfall
Säsonger i Hoyzer: 1,5

 

Hur är din känsla inför säsongen?
Bättre än någonsin! När jag och lagledare Anna Fernlund tidigt i vintras satte oss och försökte lista årets trupp var vi något nervösa. Många spelare har försvunnit sedan förra året och vi var lite oroliga om vi ens skulle få ihop ett lag, men oj vad fel vi hade! Intresset att vara med i Hoyzer Girlz är stort och det känns skitroligt! Alla i laget är engagerade och peppade att dra igång säsongen!

Hur ser du på årets upplaga av Hoyzer Girlz?
Truppen ser spännande och stabil ut på samma gång. Det känns som vi har en mycket stark backlinje och ett centralt mittlås i år. Våra nyförvärv har visat på fin speluppfattning och säkert passningsspel, och det tillsammans med att övriga i truppen har blivit vassare på att ta löpningar och hitta ytor tror jag kommer bli ett farligt anfallsvapen. På träningarna har det varit distinkta avslut i mål.

Hur skulle du beskriva truppen?
I år mönstrar vi en rutinerad trupp kryddad med några nya spelare! Det känns som en ansvarsfull trupp som spelar för varandra och som framförallt hjälper varandra, samtidigt som det finns mycket spelglädje och energi i årets lag! Jag tror vi har något stort på gång.

Vad måste du själv jobba med för att bli så bra som möjligt?
Sätta mina målchanser och inte fjösa med passningarna. Utmana motståndarna i anfallsspelet och lita på att dribblingarna sitter. Eftersom jag håller på att göra en svensk klassiker, en triathlon och ska springa lite lopp i år tränar jag en hel del annat också vilket gör att jag måste vara smartare i mitt spel så jag inte blir skadad och för att jag ska orka. Jag måste optimera träningarna och matcherna.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag är snabb, älskar att springa, spelar gärna på en touch, är framspelare lika väl som avslutare. Efter att ha spelat som central mittfältare förra året och tagit ett mer defensivt ansvar kommer jag in år spela som yttermittfältare och satsa offensivt vilket jag egentligen är skolad att göra. Jag ger allt i alla lägen och har en enorm vinnarskalle. Jag är hård i kroppen, är tuff att möta och tvekar inte att gå in i en duell. Det ska smälla lite när man spelar fotboll.

Vad har du för förväntningar på Hoyzer Girlz i år?
Jag har snarare förhoppningar än förväntningar på Hoyzer Girlz. Förhoppningarna är att vi ska vara stabilare än förra säsongen och att vi ska vara topp fyra när säsongen är slut. Som ny lagkapten i Hoyzer Girlz har jag som mål att spela ihop en sammansvetsad trupp som hatar att förlora och där vi har lika kul på planen som utanför.

Vad gör klubben speciell?
Gemenskapen, engagemanget, glädjen till spelet och kärleken till klubben. Att spela i Hoyzer är speciellt. Det är som att vara i en annan värld, en Hoyzervärld, där ingenting är omöjligt och där det händer saker hela tiden.