Hoyzer Girlz presenterar: Anna Fernlund

Nedräkningen till seriepremiären fortsätter, likväl som vår uppräkning av Hoyzer Girlz spelartrupp. När Anna Fernlund kom till Svarta Gamens lag för två år sedan gjorde hon succé direkt som målskytt och med tiden har hon vuxit till en vattenbärare att bygga laget kring.

Namn: Anna Fernlund
Nummer: 8
Position: Anfall
Säsonger i Hoyzer: 2
Hur är din känsla inför säsongen?
Känslan är helt klart på topp! Efter en lyckad inomhussäsong, med stort deltagande från tjejlaget, känns det som att alla är taggade för att åter stiga ut på grusplanen. Att det finns en spänning och förväntan i luften blir också tydligt på träningarna där vi aldrig, vad jag vet, haft så många tjejer med på träningarna så tidigt på säsongen. Känns riktigt kul!
Hur ser du på årets upplaga av Hoyzer Girlz?
Jag har stora förväntningar på årets Hoyzer Girlz. Under förra säsongen blandade vi stormatcher med mindre lyckade insatser när vi fick kliva upp en nivå i seriesystemet. Jag tror att vi med fjolårssäsongen lade grunden för det lag vi ställer på banan i år, och med ytterligare några starka nyförvärv så kan det inte bli annat än bra. 2013 kommer att bli Hoyzer Girlz säsong!

Hur skulle du beskriva truppen?
Truppen är en bra blandning av rutinerade och stabila Hoyzers, och nya entusiastiska profiler. En stark trupp, som redan presterar och som kommer att växa sig allt starkare ju med mer tid, fler träningar och matcher som vi kommer att få tillsammans. Det känns kul att så många fortsätter i laget, att vi kan välkomna tidigare mammalediga spelare tillbaka, samtidig som att vi lockar flera duktiga spelare att ansluta till oss. Det finns en härlig känsla bland alla spelare inför säsongen!

Vad måste du själv jobba med för att bli så bra som möjligt?
Först och främst behöver jag jobba för att förbättra min fysik. Fjolårssäsongen kantrades av skador, vilket medförde många missade matcher under säsongen. Återgärder har vidtagits och jag har inför denna säsong tagit professionell hjälp i form av en personlig tränare som arbetat hårt för att få mig i form inför premiären i maj. En förhoppning är att jag i och med detta även kan bli mer fysik mot mina motståndare på planen, så att de får svårare att stoppa mig i attackerna mot mål. Jag behöver även jobba på att få till en smartare spelstil, med färre tokrusningar och mer tanke kring såväl position som strategi, vilket jag hoppas kommer hjälpa såväl mig själv som mina lagkamrater att prestera på planen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag är en spelartyp som lever på snabbhet. Att ligga långt upp i planen och irritera backarna, för att sedan peta bollen förbi dem och rusa rakt fram mot mål är nog det jag gör allra bäst. Jag är en humörspelare, en riktig vinnarskalle och ger alltid 100%. Förutom rollen som målgörare får jag allt oftare rollen som framspelare, där jag som tvåfotad skytt har möjlighet att ta inspelen från såväl vänster som höger.

Vad har du för förväntningar på Hoyzer Girlz i år?
Jag har stora förväntningar på årets lag. Efter något som blev en form av mellansäsong förra året tror jag att ni kommer få se Hoyzer Girlz i toppen av tabellen i division 2. Med en harmoni i laget, där alla spelare får möjlighet att lära känna varandra såväl på som utanför planen, kommer vi inte bara vara laget som har roligast och som har bäst gemenskap, utan även de som övriga lag fruktar att möta och som bidrar med fint spel på Skarpnäcks grusplaner. Som jag sa tidigare, 2013 är Hoyzer Girlz år!

Vad gör klubben speciell?
Vad ska man egentligen säga om Hoyzer? Klubben har allt! En härlig gemenskap, ett starkt driv, massor med ambitioner, spännande profiler och karaktärer, schismer, en egen klubbshop, hoyzerbier, vi har Sveriges Snyggaste Klubbmärke, en supporterpub i Hökarängen… Jag kan fortsätta hur länge som helst. Fotboll, grus och öl kan sammanfatta en klubb med hjärta och själ. Till Hoyzer kan man komma precis som man är och det som räknas i slutänden är kärleken till fotbollen, gruset och viljan att vara en del av något större än en själv