Tung förlust för trögt Hoyzer Boyz

Hoyzer Boyz har fått en jobbig start på säsongen. Först blev det bara en pinne mot nederlagstippade Kvarnen United och på tisdagskvällen fick man se sig besegrade av FC Ribba, som i premiäromgången åkte på storstryk mot Hoyzers nästa motståndare Buddha BK. Hur ska detta sluta?

Säsongen har inte börjat som Svarta Gamens herrlag hoppats. En poäng mot två av de lag i serien man borde kunna slå är naturligtvis allt annat än godkänt. Inför matchen hade man hoppats att Hoyzer Boyz skulle ha gjort läxan sedan förra veckan, men faktum var att det över lag såg ungefär lika illa ut som då. Laget känns skevt och obalanserat, anfallaren blir isolerad på topp, spelarna faller ur sina roller och positioner vilket gör att rörelsen i laget blir felavvägd.

Man börjar ändå skapligt mot FC Ribba som var märkbart revanschsugna efter förra veckans storförlust mot Buddha BK. Ändå bjuder Hoyzer lite lättvindigt på ett par farliga lägen inledningsvis, men Johan Javelius står för ett par prakträddningar då han testas. Första halvlek bjuder på chanser åt bägge håll, där Hoyzer ändå visar på en del bra offensiva intentioner. Anton Knopff har det bästa läget med en dubbelchans där Ribbakeepern gör ett par bra parader. Ribba har dock det mesta och det bästa av spelet och chanserna, men Johan står som en mur bakom en svajig Hoyzerdefensiv.

Fysiskt och småfult på planen

Dock är han chanslös då en motståndare får till praktträff från distans mot ett Hoyzer som inte förmår komma upp i press. Bollen går försmädligt in via stolpen och Ribba leder med 1-0. Det är stundtals smågrinigt på plan med en del tuffa, småfula närkamper och tjuvnyp där framför allt Klas ”Frälsarn” Jonsson både ger och tar. Men uddamålsunderläget står sig likväl in i halvtid.

Den tillresta Hoyzerklacken hade nog förväntat sig en rejäl offensiv i jakt på kvittering när den andra halvleken tar vid, men av någon anledning blir det snarare tvärtom. Hoyzer har extremt svårt att hålla i bollen, avstånden mellan lagdelarna växer och längden i anfallen är… inte särskilt långa. När man väl får fast bollen genom fasta situationer håller de så pass låg kvalitet att det snarare blir farligt åt andra hållet.

Ribba spelar smart och gör det mesta rätt som Hoyzer misslyckas med och det är också de som skapar chanserna. Johan är dock väl uppvärmd och fortsätter att storspela mellan stolparna. Tyvärr räcker det inte till då Hoyzerförsvaret misslyckas med en rensning efter en hörna, en Ribbaspelare kan passa snett inåt bakåt och en ny fantasiprojektil sitter otagbart uppe i krysset. 0-2 och ridå, men Hoyzerspelarna fortsätter att kämpa för att hitta spelet och nå en kvittering.

Resultatet ett skott i huvudet på ett trögt Hoyzer

Kampviljan räcker dock inte till för att uppväga det undermåliga lagspelet och även om Klas är nära en reducering är det egentligen aldrig nåt snack om saken i andra halvlek. Ribba är det klart bättre laget och då domaren blåser av matchen kan Hoyzerspelarna inte annat än konstatera att de åkt på säsongens första förlust, fullt rättvist.

Återstår att se om Svarta Gamens förkämpar kan få igång den efter vintern fortfarande iskalla lagmaskinen tills nästa veckas botten-toppen-möte med Buddha BK. Annars kan det sluta i en sällan skådad förnedring.