Hoyzer Girlz presenterar: Anke Schmidt-Felzmann

På onsdag är det seriepremiär för Hoyzer Girlz, som efter ett mellanår åter satsar mot toppen. Lagets tyska energiknippe Anke Schmidt-Felzmann är övertygad om att laget kommer att lyckas.

Namn: Anke Schmidt-Felzmann
Nummer: 13
Position: Kant och anfall
Säsonger i Hoyzer: 1

Hur är din känsla inför säsongen?
Jag har stora förhoppningar och tror på lagets förmåga att klara av de nya utmaningar i andra divisionen som i år består av flera nya lag och några tuffa lag Girlzen har mött tidigare. Utomhussäsongen 2013 blir helt klart en stor säsong och det fyller mig med glädje. Samtidigt är det lite trist att jag kommer att missa nästan hela vårsäsongen på grund av ett utlandsvikariat i det västra grannlandet. Däremot hoppas jag på att min satsning på detta bidrar tills att prestationen min blir kjempebra efter sommarpausen.

Hur ser du på årets upplaga av Hoyzer Girlz?

Som sagt, mina förväntningar är att det blir en strålande säsong! När jag iakttar mina lagkompisar på träningarna så känner jag mig mycket stolt och är helt övertygat om att Hoyzer Girlz kliver uppåt och kommer att ta seriesegern. Vi saknar förstås flera storspelande veteraner i laget som tyvärr har fått andra förpliktelser som omöjliggör deras deltagande i år. Framför allt fattas backklippan Anneli Lindgren och även mittfältstalang Maria Holmgren, såsom anfallstjärnan Sofia Larsson Mukka. Men med våra duktiga nyförvärv och flera hjältinnor tillbaks i laget som var delaktiga i uppflyttningen 2010/11, bland annat målvakten Lollo Jonsson, som har börjat träna igen efter skadeuppehåll, är jag mycket optimistisk att den här säsongen blir den bästa någonsin för Hoyzer Girlz.

Hur skulle du beskriva truppen?
Årets Girlz-lag består av en hel bataljon framstormande stålkvinnor, såsom vältränade och uppoffrande lejonhjärtan som står som ett bulwark i backlinjen. Hoyzer Girlz 2013 är inte ett vanligt lag. De kämpar grymt och grusigt in i det sista, och i år kommer truppen inte bara att visa upp de nya snygga Hoyzer tröjorna, utan Hoyzer Girlz kommer även att övertyga med såväl snyggt som grymt effektivt spel på planen. Kort sagt kommer de förnyade, starka Hoyzer Girlzens prestationsförmåga i år att lysa präktig och mäktigt på Skarpnäcks sportfälts grusplan 1, varje onsdag kväll. Det tror jag på!

Vad måste du själv jobba med för att bli så bra som möjligt?
Egentligen allt, givet att jag blev rekryterat efter ett långt, helt idrottsfritt uppehåll från utlandet och endast tog med mig erfarenheter från handboll, basketball och friidrott till den svenska fotbollsvärlden, vilket givetvis hjälper med motivationen, löpförmåga och kampviljan, men inte mycket med tekniken, rörelserna och instinkten som krävs på fotbollsplanen. Sedan jag gick med i Hoyzer Girlz har jag lärt mig lira mycket bättre fotboll genom att spela så mycket som möjligt, men på grund av flera tråkiga skador i våras har det inte blivit så många matcher och träningar som jag hade hoppats på. Det som jag ska jobba med i år är, bland mycket annat, att få en bättre förståelse av rörelserna på planen vilket skulle förbättra min förmåga att läsa spelet. Där saknar min otränade nybörjarhjärna och mina fötter ibland den instinkt som växer med större erfarenhet och speltid. Detta gäller även mina reflexer framför målet. Jag ska jobba med att positionera mig bättre och röra mig med bollen smartare så att jag lyckas med att ta skott från mer fördelaktiga vinklar och därigenom sätta bollen när jag har bra läget. Jag har Lewandowski som förebild– han har ju visat många gånger framför målet vad som är möjligt när man är driven och bär en snygg gul-svart tröja!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag har ett otroligt stor energiförråd, oändliga spelglädje och kämparvilja som aldrig tar slut. Jag är även en orädd och obekväm skugga i försvaret som är bered att hugga bort motstånd om det behövs. Jag gör alltid mitt bästa och vägrar ge upp när matchen inte utvecklas som den bör. När motståndarlaget spelar fult blir jag ännu mer taggad och motiverad att visa dem vart skåpet ska stå. Förluster tycker jag är tråkiga, men jag är egentligen rätt bra på att gå vidare och börja om när saker och ting går fel under matchen. Fast, kanske inte alltid. Jag kommer ihåg att jag flera gånger i höstas behövde springa bort frustrationen efter de mest tråkiga matchförluster såsom när vi förlorade mot bottenlaget som inte hade vunnit en enda match fram till dess, fastän vi hade tagit segern mot serieledaren några veckor tidigare. Min genomsnittliga löpdistans efter en sådan torskmatch har kretsat kring 10 km… Visst är det bra för konditionen, men jag hoppas ändå på en rak serie glädjande vinster i år och därmed ett mindre behov att löpa bort urtråkiga resultat…

Vad har du för förväntningar på Hoyzer Girlz i år?
Att Hoyzer Girlz till utmärkelsen Sveriges snyggaste klubbmärke även lyckas med att lägga titeln Seriesegerare 2013 i Dam Söder Division 2. Jag förväntar mig i alla fall att Girlzen hamnar i topp tre, långt ifrån jumbolagen.

Vad gör klubben speciell?
Hoyzergänget är en mycket fin gemenskap som består av fina individer som ge allt på planen, vill vinna varje boll och match och avskyr att torska. Hoyzer Girlz (och även Boyzen) spelar med stolthet, hjärta och passion – så ska det vara! De är lika självkritiska som tuffa men har också mycket skoj vid sidan av planen. Dessutom firar man i Hoyzer som sig bör – med Hoyzer Sportdryck och mycket mer! För mig är det också viktigt att alla lagkamrater får lov att vara sig själv, att man är opretentiös och struntar i status och lyxlivet och satsar istället på medmänsklighet. Det faktum att några Hoyzerspelare ibland beter sig spritt språngande galna bidrar till att man aldrig har tråkig med laget, vilket jag tycker är en mycket viktig del av den Hoyzerska lagkänslan. Vi har väldig kul tillsammans på träningar, matcher, efterfester och andra aktiviteter. Hoyzer höjer humöret, helt enkelt.