Hoyzer Boyz jagar första segern

Premiären är avklarad och inte helt oväntat var det mycket som inte stämde och Hoyzer Boyz fick nöja sig med 1-1 mot det förväntade bottenlaget Kvarnen United. Ikväll har Svarta Gamens lag chansen att ta revansch på sig själva och visa att man lärt läxan sedan den förra lektionen.

I tisdags startade grussäsongen på allvar med seriepremiär i division 4. Oavgjort mot Kvarnen United var väl inte det styrkebesked man hoppats på utan mer ett facit på en hoyzersk formkurva som har en bit kvar till normalnivå. Sett till matchbilden var Hoyzerspelarna ganska nöjda med resultatet, men mindre tillfreds med spelet. Dock var det inte väntat att man skulle kliva in som en samstämd symfoniorkester efter en rekordkort försäsong och blott en träningsmatch. Men vissa kvardröjande enkla fel som också föranledde baklängesmålet måste man putsa bort omgående om laget ska hänga med i serieinledningen.

Främst då mittfältets rörelse i speluppbyggnaden. Det duger inte att alla mittfältare springer iväg så långt upp i banan de kan bara för att det finns en ledig yta där. De måste komma ner och hämta boll emellanåt också. Kopplat till detta är att bollhållande backar ska ges minst två passningsalternativ men de borde också själva bli snabbare på att släppa boll. Lagdelarna måste generellt komma närmare varandra. I premiären vart anfallaren ofta väldigt isolerad på topp och fick ofta antingen kämpa till sig bollen själv eller löpa på långbollar. Sist men inte minst måste man sluta slarva med de enkla passningarna.

Om Hoyzer Boyz kan få ordning på dessa punkter kommer garanterat den hackande spelmaskinen börja mala sig framåt målmedvetet och kanske får vi redan ikväll se den första segern för säsongen. Motståndarna FC Ribba åkte visserligen på stortorsk (0-7) i premiären mot förhandsfavoriterna Buddha BK, men både de själva (läs referatet) och Hoyzers scouter kunde konstatera att resultatet inte speglade matchbilden. Spelmässigt var Ribba bra med i matchen, visade stundtals på ett bra spel, men inte alls den effektivitet framför mål som var motståndarlagets vinstrecept.

Truppen är i skrivande stund inte helt spikad och flera av de spelare som deltog i helgens Europaäventyr på Åland vittnar om slitage och skavanker från den tuffa matchningen, och då räknas inte bonnbränna, bakfylla eller Marco ”Porco” Ortolanis förkylningsbakterier med. Ett trumfkort är dock att fjolårets särklassiga skyttekung Klas ”Frälsarn” Jonsson gör säsongspremiär i matchsammanhang, vilket borgar för en sylvass spets på Hoyzeroffensiven och en skräckfylld kväll för motståndarnas backar.

FC Ribba vs. Hoyzer Boyz
Tisdag 14 maj 19.45
Hökarängens BP