Stressat Hoyzer Girlz åkte på förlust mot lugnt Jante

Efter förra veckans skönspel i seriepremiären var det många som hoppats på att Hoyzer Girlz skulle upprepa bedriften och ta tre nya sköna poäng. Tyvärr var det inte mycket som stämde när Girlzen på tisdagskvällen mötte Jantelaget, som även de tagit tre poäng i premiären.

Uppladdningen till matchen var inte den Hoyzer hoppats på. En kvart innan matchstart meddelade Hoyzers målvakt Lollo Jonsson att hon inte skulle komma till spel. Mia Blomberg som brukar dra på sig handskarna när ordinarie målvakt inte kan spela, hade svårt att hinna till avspark vilket gjorde att Tara Svensson fick dra på sig målvaktströjan och starta i buren. Även två andra Hoyzerspelare hade svårt att hinna till avspark och laget fick börja matchen aningens stressade och på ovana positioner.

Matchens första tio minuter var stirriga. Hoyzer gick inte in i duellerna, var tvåa på boll och när man väl fick tag på bollen ville den inte ligga klistrad kring foten utan for runt som silverkulan i ett flipperspel. Det hjälpte inte heller att Jantelaget valt att spela med en alldeles för mjuk boll som vek sig under foten när någon försökte göra en sulfint och som inte fick den fart och kraft som en normalt pumpad boll får. Så fort Hoyzer försökte mygla in en ny boll, bytte Jantelaget tillbaka till den mjuka varianten.

Som ovan målvakt skötte sig Tara alldeles utmärkt i mål men hon såg något lättad ut när Mia efter tio minuter bytte av henne. Efter målvaktsbytet fortsatte Hoyzer att spela stressat. Vid en turbulent situation fick man inte undan bollen ur straffområdet varpå Jantelaget kunde forcera in bollen och ta ledningen. Hoyzer var inte helt ofarliga i första halvlek, men tyvärr gick inte Anna Fernlunds skott i mål så som de gjorde i förra veckans match, utan precis utanför målramen.

Anna Fernlund hade inte marginalerna med sig denna match

I halvtid knöt Hoyzer Girlz nävarna och pratade om att spela enkelt, hjälpa varandra och våga lyfta laget uppåt och göra en offensiv satsning för ett kvitteringsmål. Och visst märktes en stor skillnad. Hoyzer tog kommandot och började gå in i närkamperna, ta för sig, spela på yta och kom allt närmre en kvittering. Efter ett fint inlägg från en yttermittfältare nickade Emilie Dawrin i ribban och efter en fin stickare från Anna Fernlund var samme Emilie ytterst när att revanschera sig från ribbträffen när hon fick iväg bollen från en snäv vinkel, som målvakten med mer tur än skicklighet lyckades rädda med låret. Det var i Hoyzers forcering mot ett kvitteringsmål som Jantelaget fick en kontring. Hoyzer hade många spelare i försvarszon men fick inte bort bollen och Jantelaget kunde efter en felträff få in bollen i nätmaskorna. Mia Blomberg som med sitt lugn skött sig strålande i mål sparkade upp ett moln grusdamm åt det snöpliga målet.

Med två mål i baken och bara några minuter kvar av matchen trodde många att det inte skulle bli några fler mål i matchen, men Hoyzer ville annorlunda. Efter en snabb avspark av Anke SF till Tara Svensson kunde Tara lägga en perfekt passning till Emilie Dawrin som tar med sig bollen och driver igenom Jantelagets försvar och får till ett hyggligt skott som motståndarmålvakten tappar innanför mållinjen men där målvakten försöker kasta ut bollen som om den aldrig varit inne. I en frustrationsdimma hör inte Emilie att domaren blåst av för mål utan vädjar till honom likt en Serie A-spelare att ”fatta att bollen faktiskt studsade två gånger över mållinjen”. Till slut lyckas medspelarna i Hoyzer få Emilie att fatta att domaren blåst av för mål och att hennes vädjan inte behövdes. Reduceringen kom dock alldeles för sent och någon minut senare blåser domaren av matchen. Förlusten var ett faktum och inte ens en öl efter matchen kunde höja humöret hos Girlzen.

Hoyzer ligger dock kvar på en fin tredjeplats i tabellen där det endast är just Jantelaget som tagit full pott i de två inledande matcherna. Nästa vecka möter man Team Ernst & Young, en gammal bekant från säsongen i division 3, och som skrapat ihop en poäng på två matcher. Med en ordentlig uppladdning med ordning och reda i positionsspelet ska det mycket till för att Hoyzer ska tappa poäng igen. Girlzen pratar redan om hur man i höst ska visa Jantelaget vad jante inte är.

Hoyerredaktionen passade även på att fånga Hoyzers senaste nyförvärv Sara Linderoth för ett par snabba frågor. Sara hoppade in och spelade en match i höstas och gjorde det så pass bra att hon erbjöds ett kontrakt men det tog ett par månaders funderande innan Sara för två veckor sedan äntligen skrev på för Hoyzer. Igår var Sara en av få Hoyzerspelare som redan från start visade på vilja och härlig bollkontroll när hon slet som ett djur på backposition.

Första matchen för säsongen i laget, hur kändes det?
– Lite nervöst till en början. Det var länge sen jag spelade på grus och liten plan. Men det släppte mer och mer ju längre matchen gick.
Vad var det som gjorde att Hoyzer inte räckte till mot Jantelaget?
– Vi gjorde inte mål! Men hade vi inlett matchen som vi spelade andra halvlek så tror jag att vi hade vunnit.
Till nästa match – vad måste Hoyzer tänka på?
– Lite säkrare positionsspel och att utveckla passningsspelet. Vi måste också fylla på med laget lite bättre till nästa match. Ibland var bollföraren kanske lite för ensam.