Fortsatt mörker för Hoyzer Boyz

Hoyzer Boyz lyckades inte skaka serieledarna Buddha BK, men stod åtminstone till en början upp bra över hela banan. Dock hade man marginalerna mot sig och flera av motståndarnas mål var att betrakta som riktiga skitmål. Även om spelet såg bättre ut än i de tidiga matcherna är det Hoyzers oförmåga att skapa längre anfall och göra mål det största orosmolnet just nu.

Matchen börjar något trevande, där lagen känner på varandra. Hoyzer hittar bra in i sitt positionsspel och tillåter inte Buddha att trilla boll eller bygga spel på offensiv planhalva. Dessutom visar man goda intentioner i omställningarna när man vinner boll, men lyckas inte riktigt skapa några farligheter. Buddha hotar mest på fasta situationer och det är när de lyckas vinna en yta framför mål som Hoyzernollan spricker. Johan Javelius i Hoyzermålet får sånär undan den nyckfullt studsande nickbollen, men inte bättre än att en Buddhist kan snubbla in 0-1. Snöpligt, då Hoyzer såg ut att ha bra koll och vara väl med i matchen. Resultatet står sig in i halvtid.

Andra halvlek har knappt börjat innan det är dags för en ny kalldusch. Buddha får till ett bra väggspel på sin vänsterkant och trycker in bollen vid Johans första stolpe. Tungt för Hoyzer som hoppats kunna oroa motståndarna och skapa nerv i matchen. Istället kan Buddha med tvåmålsöverläget i ryggen spela med större lugn. Hoyzer fortsätter dock att kämpa för att få till en reducering och spräcka serieledarnas nolla, men tendensen från de tidigare matcherna håller i sig. Man spelar svårt och blir omständliga när man närmar sig motståndarmålet.

Försöket till Hoyzeroffensiv skapar dock ytor hemåt och på en kontring tappar man markeringen på djupledslöpande kantspringare som snyggt kan sätta trean på volley ur snäv vinkel. Svarta Gamens förkämpar fortsätter satsa på hög press, enligt resonemanget att man lika gärna kan torska med 4-0 som 3-0. Och det är precis vad man gör. En misslyckad rensning ger Buddha ett friläge som Johan avstyr, men återigen studsar returen oturligt rakt på motståndaren som får se bollen turligt studsa in i nätmaskorna.

0-4 var kanske ett väntat resultat mot seriefavoriterna men det var ändå siffror som kändes i överkant, med tanke på att åtminstone tre av målen hade kunnat undvikas med resolutare försvarsspel. Måltorkan är dock bekymmersam. Fjolårets målkung Klas ”Frälsarn” Jonsson har inte kommit igång och uttryckte frustration efter slutsignalen.
– Jag vet inte vad jag ska göra för att riktigt komma in i spelet. Det känns som att uppspelen hela tiden kommer på andra ställen än där jag är. Och vi kommunicerar för dåligt på plan.

Hoyzer Boyz acklimatisering till division 4 har sannerligen varit tung och även om det fortfarande är långt till den form som i fjol ledde till serieseger får man ta tisdagens förlust med visst jämnmod. Generellt sett var spelet ändå ett fall framåt, mot bättre motstånd. Hoyzer måste dock fortsätta jobba på att göra det enkla rätt innan de försöker sig på svårare nummer. Det är fortfarande enkla misstag som bjuder motståndarna på övertag. Förhoppningsvis dröjer det inte för länge innan laget kan inmundiga säsongens första segeröl på Mickel Räv.