Jumbomöte för Hoyzer Boyz

Hoyzer Boyz har fått en riktigt tung inledning på säsongen, med blott en pinne på de tre inledande matcherna, resultat så klena att man för närvarande parkerar på tabellens sistaplats. Tisdagen bjuder på ett renodlat bottenmöte mot Ta En Kaka Stefan där alla med ett bultande gamhjärta hoppas att det ska lossna mål- och poängmässigt för de gulsvarta.

Förra veckan stod Hoyzer Boyz inledningsvis upp bra mot seriefavoriterna Buddha BK och tycktes ha fått dem dit man ville med ett kompakt, defensivt väl samlat lag som låg på lur för omställningar. Men när man väl hamnade i underläge både en och två gånger blev jakten på reducering av den desperata natur att man i bara farten släppte in ett par onödiga mål till. Siffrorna 0-4 innebar att man med sämre målskillnad än tisdagens motståndare Ta En Kaka Stefan klev ner på jumboplatsen.

Tisdagens drabbning kan alltså sägas vara något av en inverterad seriefinal, där tabellens två bottenlag ser sin chans att fördjupa krisen för antagonisten vid en seger och själva lägga krissnacket åt sidan åtminstone en vecka. Lagen har faktiskt mötts en gång tidigare, närmare bestämt 2007, då TEKS ”tog över” en vakans i division 12 där Hoyzer huserade. Det slutade med storförlust för Hoyzer Boyz mot en motståndare som säsongen dessförinnan vunnit division 3.

TEKS har hittills i år inte lyckats göra mål, men har heller inte förlorat stort. Facit består av mållöst mot San Marino följt av förluster med 0-2 mot Buddha BK respektive 0-1 mot Fiumelago. Således är det svårt att på förhand säga något om styrkeförhållanden lagen emellan, men det är kanske ingen högoddsare att tippa målsnålt. Hoyzers dagsform får väl sägas vara svag men sakta stigande och det finns fortfarande massor med små detaljer man måste få ordning på för att slippa släppa till så många onödiga målchanser, samt själva börja skapa fler.

Troligtvis får vi se en matchbild som påminner en del om förra veckans inledning där man prioriterar positionsspelet och väntar på att motståndarna ska göra misstag. Sannolikt blir det en jämn tillställning mellan två lag som vill få det att lossna och är sugna på säsongens första segeröl.
Ta En Kaka Stefan vs. Hoyzer Boyz
Tis 28 maj 19.00
Hökarängens BP