Oklar Girlz-form inför omgång fyra

Serien har dragit igång på allvar för Hoyzer Girlz. På onsdag ställs laget mot tabelljumbon FCQ, men Girlzens favoritskap är knappast givet inför matchen. Med lika många insläppta mål som gjorda men dubbelt så många matcher förlorade som vunna är frågetecknen inför onsdagens fjärde omgång många.

Girlzen inledde starkt i första matchen mot Heineken då de gick ur matchen med tre mål och tre starka poäng. Det var ett peppat lag som ställde upp på Skarpnäcks IP och spelet var långt tryggare än vad som förväntades efter den korta försäsongen. Flera snygga uppspel gav resultat i Heinekens nät medan ett effektivt och engagerat försvarsspel gjorde att Hoyzers nät förblev orört.

– Oavsett vilken planhalva spelet befann sig på var gult den dominerande färgen, berättar Boyzens spelande Coach Mikael Edgren med stolthet i rösten.

I andra omgången mötte tjejerna serieledarna Jantelaget och gick dessvärre därifrån med en förlust. Spelet var acceptabelt men det räckte inte hela vägen fram. De hade svårt att komma till avslut och Jantelaget satte hård press på försvaret.

Lagledare Anna Fernlund är dock positiv:
– Vi kommer att ta dem i höst!

Säsongens tredje match var mot Team Ernst & Young som förlorade första matchen mot The Balls och körde oavgjort i sin andra match mot FCQ. Inte heller denna gång satt spelet klockrent och girlzen fick se sig besegrade med 2-0.

Inför fjärde omgången möter de FCQ som för närvarande innehar sistaplatsen i serien men matchen lär inte blir någon promenadseger på grund av det. Serien är jämn och det är ännu inget lag som tydligt visat att de har vad som krävs för vinst. Dock vet vi att Hoyzer Girlz har det i sig. Om Svarta Gamens gäng bara får ihop det starka spelet från första matchen och låter lagkänslan visa vägen – då kan det mycket väl vara våra gula favoriter som spelar hem serien i år.

För att se om bollarna sitter där de ska kan man bege sig till Skarpnäcks IP på onsdag klockan 18:15 för att därefter få hänga med Korpens skönaste tjejer på Restaurang Piloten över en öl och en pratstund.