Skuggor ur det förflutna

Ett bottenmöte är ett bottenmöte är ett bottenmöte. Men denna ångestladdade sexpoängsmatch har en historia som knappast gjuter olja på vågorna inför kvällens jumbofinal. Hoyzerredaktionen avslöjar en bakgrund kantad av schismer, anklagelser, dramatik och justitiemord.

Som vi kunde berätta i införreportaget har Hoyzer Boyz och Ta En Kaka Stefan stött på varandra en gång tidigare i tävlingssammanhang, under minst sagt märkliga omständigheter. Det var den 24 september 2007 och ett Hoyzer Boyz som slutat sist 2005 och näst sist i serien året därefter siktade på tredjeplatsen (från botten). Den redan givna tabelljumbon Diplom IS kastade dock in handduken under hösten, varpå den vakanta platsen togs över av TEKS som redan spelat klart sin serie division 2(!)

Naturligtvis rasade Hoyzer i vanlig ordning och tonläget var stundtals uppe i falsett. En prememoria (läs mer här) undertecknat supporteralliansen och klubbledningen sändes in till Korpens kansli för att påpeka det skeva i omdispositionen: ”Det känns lite sportsligt trist att bli matad som förmodad slagpåse åt dessa för att de ska höja självförtroendet efter en dålig säsong, när de flesta andra lag har fått en till två WO-vinster mot ett frånvarande Diplom IS.” 

En lika förvånad som upprörd Henrik Teljfors, Stockholms korpfotbollsgeneral, fick också klä skott för korruptionsanklagelser från Hoyzers firma Kommando Hoyzer. TEKS själva kommenterade de starka reaktionerna från Hoyzer som ”förståeliga” men efter många turer stod det klart att det ändrade spelschemat låg fast trots att Hoyzer såg sig förfördelade, varpå Svarta Gamens lag släppte det för att fokusera på den sportsliga utmaningen.

Hoyzer Boyz Anno 2007

Liksom ikväll kom Hoyzer då tills spel efter två raka förluster och osäker form (läs mer här) och med tunga avbräck på viktiga positioner. Svarta Gamens förkämpar lät sig dock inte skrämmas av det på pappret ljusår bättre motståndet, utan förde stundtals matchen. Detta till trots blev det en ny förlust (läs här) och när säsongen summerades kunde konstateras att Korpens lilla omdisponering, samt WO-segrar till de lag som mött Diplom IS tidigare, lett till att Hoyzer Boyz föll bort från sin fina svit att avancera en placering i tabellen per säsong.

Nu tog man visserligen igen det året därpå då Hoyzer något oväntat tog sin första serieseger, vilket också var den enda fram till fjolårets sprudlande triumf. I år har det som bekant gått betydligt trögare, men tisdagens möte är fulladdad med möjligheter och prestige. Hoyzer Boyz har revansch att utkräva, dels på sig själva efter den svaga säsongsstarten, men dessutom för en sex år gammal oförrätt, då Goliat planenligt slog David. Kvällens match spelas mellan två lag i samma divisionssystem och kommer sannolikt inte att vinnas på pappret, utan på solstänkt grus!

Fjolårets särklassiga skytteligavinnare Klas ”Frälsarn” Jonsson, har lovat både att göra mål, ha med Hoyzeröl och seger för Hoyzer Boyz. Och det Frälsarn lovar håller han!