Snöplig uddamålsförlust för Hoyzer

Hoyzer Boyz stod för säsongens hittills bästa insats då de mönstrade Lugano. Tyvärr blev man åter nollade och släppte snöpligt till ett mål i matchens slutskede då man som bäst pressade på. Oflytet är påtagligt, men Svarta Gamens lag visade att man är på rätt väg.

Hoyzers säsongsinledning har lämnat en del att önska. Spelet har varit under all kritik, målskörden skral och poängen synnerligen sällsporda. Två mål hittills har inneburit lika många (eller få) poäng, vilket naturligtvis ligger en bra bit under lagets ambitionsnivå. Därför fanns det förhoppningar om bättring till tisdagens match mot serietreorna Lugano FC.

Lugano kom till spel utan avbytare, vilket naturligtvis gynnade ett Hoyzer med, i vanlig ordning, bred bänk. Och nog visar Svarta Gamens förkämpar på bättre inställning än man sett under merparten av säsongen. Spelarna tar för sig, kämpar och sliter i alla lägen och tycks ha återfått lite av tron på det man gör. Lugano visar på kvaliteter, framför allt med spelet i luften, samt deras vindsnabbe tekniker på topp som bereder Hoyzers backlinje en del besvär.

Spelmässigt är det dock helt jämnt, där Anders Gunnarssons rökare i kryssribban utmärker sig som första halvleks bästa bud på ett mål. Efter halvtidsvilan märks det att Luganospelarna börjar slakna lite, men det är ändå de som skapar de bästa chanserna, inte minst genom sitt fina huvudspel på fasta situationer. Johan Javelius i Hoyzermålet får briljera med en kanonräddning då han med ett pantersprång tippar bollen i samma kryssribba som Gunnarsson tidigare pucklat på.

Hoyzer blir ju längre matchen lider alltmer det spelförande laget, men har fortsatt stora problem på den sista tredjedelen. Albin Hagberg får dock ett drömläge när han blir frispelad av Björnar Berger, men avslutet går decimetern utanför den bortre stolpen. Man fortsätter att pressa på för ett ledningsmål och lyfter laget, mer angelägna om att spela för tre poäng än att säkra oavgjort. Lugano Lyfter mest långt och är lyckosamma då Anders missbedömer en luftpastej, strikern har chansat och stuckit i ytan bakom och Johan kommer ut för sent. Luganospelaren kan med tur och skicklighet få med sig bollen i duell med Hoyzerkeepern. 0-1. Fullkomligt ologiskt i det skedet av matchen.

Med bara minuter kvar att spela lyfter Hoyzer allt de har i jakt på en kvittering, men ett defensivt väl samlat Lugano står emot slutforceringen. Hoyzer Boyz får bittert erfara hur det är att gå poänglösa av planen för tredje gången denna säsong. Till skillnad från i tidigare matcher kan man dock göra det efter en bra prestation, både som lag och individuellt. Fokus låg på rätt saker, alla Hoyzerspelarna visade vilja och bra inställning, spelet var bättre än tidigare och sett till matchbilden hade det lika gärna kunnat bli vinst. Formkurvan pekar helt klart i rätt riktning och efter nästa veckas landslagsuppehåll spelar man vårsäsongens sista match mot seriefyrorna San Marino. Då blir det tre poäng till Gamens gäng!