Hoyzer Girlz tillbaks som vinnare

Svarta Gamens damer tog sig ur svackan efter tre vinstlösa matcher, besegrade tabelltvåorna Runa BK och klättrade hastigt upp till tredje plats i den jämna division 2.

Det var inte bara solen som värmde, utan även spelet, då Hoyzer Girlz tog sin första vinst sedan premiäromgången. Matcherna mot Runa BK brukar vara jämna och tuffa, men Girlzen får en drömstart då det bara tar minuter innan Anna Fernlund spelar fram Sara Linderoth som sätter ledningsbollen. Hoyzer fortsätter att ligga på och får hjälp av motståndarna med 2-0-målet. Mia Olofssons hörna är väl slagen, men dålig kommunikation i Runas bakre led gör att back och målvakt fumlar in bollen i egen kasse då de försöker få undan den.

Även fortsättningsvis är det Hoyzer Girlz som håller i taktpinnen, har det mesta av det konstruktiva spelet och hotar både med bra inspel på fasta situationer och uppspel på vindsnabbe Anna Fernlund på topp. Det ser genomgående stabilt och tryggt ut då Runa inte riktigt förmår komma till klara lägen. Vikarierande målvakten Mia Blomberg äger sitt straffområde och har en stabil backlinje framför sig, trots att Helena Malm är sen till matchstart. Men framför allt är det spelet på mitten som imponerar där Mia Olofsson och Petra Åslund äter upp sina antagonister i mittens rike. Åsa Öhman ligger bakom mycket av det kreativa i uppspelsfasen samtidigt hon liksom sina ytterkollegor sliter hårt också för att täcka ytorna hemåt och med aggressivt spel stressa Runaspelarna till bolltapp.

Mittfältsterrierna Sara Linderoth och Tara Svensson är hårda mot de hårda

Spelet böljar stundtals, där Hoyzer går för trean och Runa desperat vill få in en reducering innan halvtid. Deras bästa chans kommer på stopptid, då Hoyzers defensiv för en gångs skull inte hinner upp i press och motståndarna får ett utmärkt skottläge i straffområde. Skottet är hårt och välriktat, men studsar lyckligtvis på skogen av ben framför målet, kan rensas undan, varpå domaren blåser för paus.

Runa BK får mer boll i andra halvlek, men det är delvis följden av att Hoyzer faller lite längre ner i banan, måna om att säkra ledningen. Trots trängda lägen lyckas man spela sig ur situationerna och kan sätta längre kontringsbollar på Anna. Hoyzerspelarna rör sig bra, krymper ytorna för motståndarna, visar på bra inställning och spelar tufft, oftast, men inte alltid inom ramarna för det tillåtna. Det uppoffrande spelet gör att Runa trots mer boll på hoyzersk planhalva har svårt att komma till bra avslut och när de väl får bollen förbi den gula försvarsmuren står Mia Blomberg i vägen.

Petra Åslund håller rent framför Hoyzermålet

Hoyzer spelar behärskat, undviker att rensa i blindo och kan vila med bollen när man vinner den. Runas försök till anstormning bedarrar och i slutskedet är det närmre 3-0 än en reducering, då Hoyzer Girlz skapar chanser med såväl kontringar, långskott och fasta situationer. Rättskiparen Jan Hibell blåser slutsignal och säsongens andra vinst är ett faktum. Ett rättvist resultat signerat lagmaskinen Hoyzer, där alla på sitt sätt bidrog på bästa vis till det fina spelet. Fortsätter Girlzen på det här spåret kan det leda riktigt långt. Nästa onsdag möter man jumbolaget BKVV och kan man bara stå för en likvärdig laginsats som denna kväll ska man kunna gå in i sommaruppehållet med fortsatt toppkänning.