Säsongens första trepoängare för Boyzen

Efter en svag säsongsinledning utan en enda vinst kunde Gamens Gäng äntligen plocka tre poäng. Men det var en vinst som satt långt inne med en mansvag, skadedrabbad och otränad trupp. Referatet avslutas med en analys av Malin Hansson.

Med kvällssolen i ögonen inledde Hoyzer starkare än på länge. Man satte press och passningsspelet var inte det plottriga duttandet som killarna visat upp tidigare. Tack vare detta dröjde det inte länge förrän publiken fick anledning att jubla när Bjørnar Berger fick nätet att rassla i San Marinos mål.

Första halvlek fortsätter med bra rörelse, även om laget börjar tappa tempo mot slutet. Det finns en tydlig kommunikation mellan spelarna vilket skapar ett roligt och underhållande spel. När domaren till slut blåser halvtid har Hoyzer kvar sin ledning och San Marino har endast haft ett riktigt farligt läge. Detta hanterades dock väl av Hoyzers träningssvage men matchstarke målvakt Johan ”Graven” Javelius.

När andra halvlek kommer igång är det ett Hoyzer som verkar vilja spela säkert. De ligger lågt i banan vilket har effekten att San Marino i mycket större utsträckning kommer upp på offensiv planhalva. Boyzen tappar sina markeringar och motståndarna närmar sig målet. Tack vare en stark backlinje är avsluten mot mål få, och de som ändå närmar sig tas om hand av Hoyzers målvakt.

Hoyzer har flera chanser på att öka vinstmarginalen men har svårt att komma till avslut. Kommunikationen är kvar vilket ger en del bra framspel men det är inte i samma klass som i första halvlek. Det finns en hunger och vilja som gör att San Marino får känna att de lever i närkamperna.
När slutsignalen ljuder kan Hoyzer Boyz stolt plocka hem sina första tre poäng för säsongen och förhoppningsvis kan smakprovet på segerns sötma skapa mersmak inför hösten.

Analys: Malin Hansson
En hel del frågor återstår att besvara, kanske främst sådana om lagets föreställningar om sig själva. Bjørnar Berger var inte bara matchens ende målgörare – han visade också trygghet och styrka. Kanske kan han utmana Klas Jonsson om titeln “Frälsare”? Kan förtroendet för Klas, som inte deltog i vinstmatchen, ha sinkat laget tidigare under säsongen? Känslan av att alla tog ett större ansvar kan inte bevisas men den var stor hos många som följt laget under säsongen.

En annan fråga som väcktes är huruvida Ola Wiklanders frånvaro på träningarna har påverkat hans spel då formen inte verkar vara vad den brukar. Många andra spelare börjar dock komma igång på riktigt. Marco Ortalani som förföljts av en jobbig knäskada verkar återfå självförtroendet då han skoningslöst ger sig in i närkamperna.

Den största frågan är dock vad som ligger bakom den något för långa kramen mellan Per Levin och en av motståndarna, mitt under pågående spel. Kramen spär på rykten som gått ända sedan en händelse mellan Per Levin och Niklas Josefsson på Finlandsfärjan under skrubbsår.

Oavsett vad så väcks nu tanken hos både spelare och fans om att botten av serien kanske inte är för Hoyzer Boyz trots allt. Huruvida detta kommer visa sig vara sanning kan endast spekuleras om, men hoppet finns återigen i Svarta Gamens lag.