Uddamålsförlust i omstarten

Hoyzer Boyz stod upp bra mot tabelltvåorna Fiumelago och hade med lite bättre flyt kunnat plocka både ett och tre poäng av de blåklädda ynglingarna. Men trots lovande spel håller måltorkan i sig och istället kunde antagonisterna något snöpligt raka in matchens enda mål.

Igår kickade serien äntligen igång för Hoyzer Boyz när de mötte Fiumelago på Hökarängens grus. Orosmolnen låga dock täta då stämningen inte varit på topp i laget senaste veckan. Träningsnärvaron har varit under all kritik och det har pratats om att helt enkelt lämna WO. Flera har känt att laget inte är redo för match och att möta tabelltvåan förstärkte den känslan.

Trots detta chansade man och det var en rejäl trupp som ställde upp i sensommarsolen. Boyzen startade starkt och spelade förvånansvärt inspirerat. Det var rörelse i laget och det verkade som om spelglädjen hade kommit tillbaka. Vid flertalet tillfällen kunde man tro att det var Hoyzer Boyz som skrivit boken om hur ett väggspel ska gå till.

Båda lagen hade en del chanser att ta ledningen men det var inga bollar som slank in. När andra halvlek inleddes fortsatte Boyzen att briljera men tendensen att få kalla fötter vid avslut fortsatte. Innan någon hann reagera hade Fiumelago, som varit ganska bleka i första halvlek, plötsligt fått in en fullträff som susade in i Hoyzers nät.

Svarta Gamens pojkar lät sig inte nedslås utan fortsatte skapa ytor och kreativa framspel men utan att få lön för mödan. Fiumelago intog en defensiv ställning och det var svårt att ta sig förbi alla blåa tröjor i målområdet. När slutsignalen ljöd var det en samling besvikna fans som fick se sina hjältar förlora tre poäng som de hade varit väl värda.

Besvikelsen var stor även bland spelarna men alla var överens om att formen börjar komma tillbaka. Gårdagkvällens insatser tyder på att en lugn mognad börjar infinna sig i spelet och om bara avsluten börjar sitta bör det inte vara några problem för Hoyzer Boyz att klättra upp från botten och göra en riktigt bra höstsäsong.