Girlzen plockade en pinne till gamboet

Onsdagskvällarna är återigen räddade! Igår var det dags för Hoyzer Girlz att visa var skåpet ska stå på Skarpnäcks sportfält. Motståndarna var de grönklädda Heineken.

Det var ett laddat gäng som samlades ute i Skarpnäck under gårdagskvällen. Motståndarna var Heineken, ett lag som Girlzen vann överlägset över i seriens första match. Laget de mötte då var ostrukturerat och det var lätt för Hoyzer att spela förbi dem. Under serien har resultaten visat att Heineken skulle bjuda svårare motstånd denna gång.

Inledningsvis var också de grönklädda starka och Girlzen hängde inte riktigt med. Dock blev det aldrig någon riktig fara då backlinjen, understödd av mittfältet, höll målvakten Mia Blomberg ganska syssollös. Sakta men säkert började gamhjärtat kicka igång och Hoyzer började pressa mer och mer uppåt.

Målchanserna blev fler och bollen snuddade mållinjen ett antal gånger. Dock ville den inte ta sig in och första halvlek blev en mållös en. Efter lite peppning och strategisnack drog andra halvlek igång. Tjejerna fortsatte kämpa men det var en jämn kamp lagen emellan. Heineken hade en del bra målchanser men förvirring i laget gjorde att de inte kom till några bra avslut.

Svarta Gamens damer gick bet på att krossa Heineken en andra gång

När slutsignalen ljuder är det två mållösa lag som lämnar planen. Det var en jämn kamp men Hoyzer visade stor potential inför resterande del av säsongen. Om avsluten bara börjar sitta kan tjejerna visa sig vara en riktig målmaskin. Botten av serien är inte ett alternativ.

Nästa vecka ska Hoyzer Girlz ta sig an de överlägsna serieledarna Jantelaget. I förra omgången blev det en förlust med 1-2 men detta är något som inte ska upprepas. Några poäng är inget som skrämmer Girlzen, utan varje match möts med orädda ögon.