Hoyzer Boyz alltjämt förlorare

Hoyzer Boyz bröt inga mönster för 2013 års säsong när laget förlorade mot Ribba Grus. Hoyzer förde matchen i perioder, men när 40 minuter gått och slutsignalen gått rådde det inget tvivel om vilket som varit det bästa laget på plan. Siffrorna skrevs till 1 – 3 och Hoyzer ligger kvar på nedflyttningsplats.

Efter förra veckans pinsamma förlust mot Kvarnen United fanns det mycket revanschlusta bland Hoyzers för kvällen mycket manstarka trupp. Den 14 man starka truppen gjorde snabbt klart att inget av den stämning som präglat den senaste matchen skulle finnas på plan idag.

Matchen började böljande. De båda lagen utbytte chanser med varandra, varav Hoyzer så när hade bollen över mål vore det inte för en beslutsam neddykning av Ribbas målvakt. Åt andra hållet kom många inlägg, men samtliga stannade i famnen på Hoyzermålvakten.

Ribbas tremannaanfall beredde visst huvudbry för de Hoyzerska backarna. De ivrigt löpande yttrarna skapade ofta luckor i mitten för en släpande Ribbaanfallare. Men både skott och skottmöjligheter täcktes upp väl av ivrigt hemjobbande Hoyzermittfältare.

Ribba bygger upp ett visst tryck i mitten av den första halvleken och det är mitt i det som en högerytter får en långboll lyft till sig från backen. Hoyzer är för högt upp och för långt ifrån. Och trots att vinkeln är dålig och graven står rätt i mål går bollen orörd och spikrakt in i den bortre kryssribban.

Hoyzer visar inga tecken på att ge upp och tar mot slutet av den andra perioden över mer och mer. Flera farliga lägen bjuds och tillslut lyckas Anton ”Knoppen” Knopff lirka in bollen genom ett mycket vältrafikerat straffområde. Utan att analysera det vidare, kan vi konstatera att Anton med sitt andra mål för säsongen nu befinner sig i ensam ledning i den interna skytteligan…

När andra halvleken börjar är det återigen Ribba Grus match. Man ligger på hårt och får snart ett frisparksläge en decimeter utanför det Hoyzerska straffområdet. Bollen skruvar sig runt den tre man breda muren, men Graven slänger sig mot den och puttar ut den till hörna med en hand.

Men ribbapressen fortsätter och målet kommer tillslut genom ytterligare en kantrusning. Den sista Hoyzerutposten Graven besegras enkelt genom ett skott över axeln och upp i första krysset.

Hoyzer har inte mycket annat att välja på än att pressa upp högre och trots många kvalificerade lägen är det återigen i det egna målet bollen stannar. Det sker när Ribba erbjuds att skjuta inte mindre än fyra gånger ifrån två meters avstånd mot målvakt och uppoffrande backar. Det blir tillslut fysiskt omöjligt för bollen att sluta upp någon annan stans än bakom den hoyzerska mållinjen.

Björnar Berger röstades innan matchen enhälligt fram som lagkapten som resultat av Carlis Fridlunds tillfälliga emigration. Och även om den nye kaptenen inte var nöjd med resultatet fanns där ändå något slags gnista. Nästa vecka ställs laget mot serieledande Buddha BK. Återstår att se om det nysa norska ledarskapet kan vända på förlusttrenden.