Hoyzerprofilen: Nu krigar vi om topp-placeringar!

Hoyznernytt träffade Girlz-profilen Anna Fernlund efter onsdagens segermatch mot FCQ. Det var en positiv Anna som talade öppenhjärtligt om de positiva tankegångar hon har inför resterande säsong och lagets spel i stort.

Äntligen vinst för Hoyzer Girlz! Den klassiska sportfrågan – hur känns det?
Det känns såklart superbra! Med poäng i två av tre matcher som start på höstsäsongen så känns det som om laget är på gång på allvar. Gårdagens match var en riktig kämpaseger av hela laget, där vi dessutom fick till både löpningar och lite tekniskt bolltrollande på den lilla planen i Skarpnäck. Vi fick tidigt övertag i spelet, vilket gav självförtroendet som behövdes för att kunna spela den typ av fotboll som vi både vill och kan! Matchen mot FCQ bjöd på många fina prestationer och en fantastisk attityd som samtliga på planen, något som vi tar med oss till de avslutande matcherna för säsongen. Utifrån spelet så hade vi nog kunnat vinna med ännu större siffror, men det känns riktigt bra att vi höll ihop spelet och kammande hem de tre efterlängtade poängen.

Tre mål igår, en äkta hattrick, och skytteligaledare. Berätta om målen.
Efter en säsong med mycket stolpe ut så var det riktigt skönt att få nätet att rassla igen! Första målet var ett klassiskt kämpamål! Målvakten kom ut lite långt och rusade mot bollen, samtidigt som en av försvararna attackerade från andra hållet. Det blev en kollision där jag lyckades smita mellan de två motståndarna, fick med mig bollen och kunde rulla in den i målet. 1-1. Mål nummer två kom till efter en hörnsituation i vårt straffområde, Åsa Öhman fick tag i bollen och levererade en fin passning på ytan bakom backlinjen. Jag fångade upp bollen ute på högerkanten, fick yta att löpa fram mot mål och rullade in bollen intill målvaktens vänstra stolprot. 1-2 Målvakten och backlinjen i FCQ var stundtals riktigt bra under matchen, men gjorde några felbedömningar och mindre lyckade ingripanden som kunde kostat laget flera baklängesmål. Vid det tredje målet skulle målvakten passa bollen till en av försvararna vid utspark, en boll som blev alldeles för lös och som jag kunde fånga upp och trycka tillbaka in i mål. 1-3.

Tabelläget ser ljust ut för Hoyzer Girlz, tre poäng till andraplatsen med en match mindre spelad. Av åtta matcher spelade har det blivit poäng i fem av matcherna och de tre förlusterna kom mot obesegrade serieledarna Jantelaget och jumbolaget BKVV. Hur ser du på säsongen hitintills?
Säsongen har gått lite upp och ner, med en hel del stolpe ut. Vi inledde säsongen på bästa sätt, med att spela ut Heineken och göra en av de bästa matcherna som Hoyzer Girlz någonsin spelat, varpå vi nästan slog de överlägsna serieledarna Jantelaget, i en tight match som tyvärr slutade med en uddamålaförlust. Starten på säsongen visade verkligen på hur mycket potential det finns i detta lag. Efter de inledande matcherna gick det lite mer trögt. Vi har varit riktigt stabila i bakåt under hela säsongen och har bjudit på bra spel, men har kommit lite långt ner med laget och har inte riktigt fått till det i offensiven. Nu hoppas jag att vi sätt en vändning på detta! Med en bra start på höstsäsongen så är vi nu i position av verkligen vara med och kriga om topplaceringar i Division 2 Södra. Siktet är inställt på andraplatsen, en placering som jag ser ligger helt i händerna på oss själva. Hoyzer Girlz är har fått upp farten och alla supporter kan se fram emot en spännande avslutning på denna säsong. Till alla supportar: Vi ser fram emot att återse er som den 12 spelaren vid sidlinjen under de kommande matcherna. Tillsammans ska vi ta laget upp i div 1!

Rykten säger att det vid segerölen på Piloten lades planer för Hoyzers årliga galamiddag. Kan du avslöja något?
Ryktet kan ha viss grund och en plan för en riktig säsongsavslutning à la Hoyzer har börjat ta form. Vill inte avslöja för mycket i förväg, men något alldeles speciellt kommer det att bli. Ber att få återkomma i ämnet…