Hoyzer Boyz vinnare igen

Hoyzer Boyz tog säsongens blott andra seger mot jumbokollegan Ta En Kaka Stefan. Den knappa segern utgjordes av både slarvigt försvarsspel och offensiva missar. Men Svarta Gamens gäng visade för första gången på länge både löp- och kampvilja och fick välförtjänta tre poäng.

Det hördes inget krasande av grus när luttrade hoyzerspelare beträdde Hökarängens bollplan på tisdagskvällen. Istället plaskade det under fotbollsskorna, matchställen låg klistrade mot huden och båda målområdena hade försetts med varsina mindre insjöar framför mållinjen. På många sätt typiskt hoyzerska förutsättningar.

Första halvlek ägnar de båda lagen åt att byta chanser med varandra. Ta en kaka ligger högt och pressar hoyzerbackarna hårt när den vanliga korta utsparken kommer. Å andra sidan ligger Ta En Kaka Stefan illa till många gånger själva när hoyzermålvakten väljer att lyfta långt. Målchanserna är inte ofarliga, men målvaktsparader och -utrusningar och missriktade skott från båda lagen håller målprotokollet tomt.

Andra halvlek fortsätter i ungefär samma stil, men Hoyzer lyckas hålla i bollen än bättre. Ta En Kaka Stefan blir också allt modigare och ligger ofta väldigt högt med laget. Återigen är det flera farliga chanser åt båda hållen. Hoyzermålet hålls fredat av en målvakt i högform med stolparna på sin sida.

Men det ska inte sluta mållöst. Tillslut vågar Ta En Kaka Stefan för mycket, bryts i uppbyggnadsfasen och lämnar Klas ”Frälsarn” Jonsson ensam med målvakt. Målvakten rusar ut och Klas rullar, nästan nonchalant, mot det långa hörnet. Många håller andan när bollen passerar den vattenpöl som bildats i målområdet. Målvakten hinner slänga sig efter bollen som saktat in rejält av vattenmotståndet innan den rullat in i mål och stannat strax efter mållinjen.

Med mycket tid kvar av matchen är det dock långt ifrån över. Ta En Kaka Stefan ligger på hårt och skapar många chanser. Hoyzer hamnar dessutom i numerärt underläge när matchens ende målgörare drar på sig ett gult kort och försätter Hoyzer i numerärt underläge resten av matchen.

Men Hoyzer härdar ut mycket tack vare ett helt lag som aldrig slutade springa. Det var ett Hoyzer som visade att det aldrig handlat om tjusiga trix, finter, frisyrer eller frisparkar. Det var ett Hoyzer som visade att det handlar om att springa allt vad man orkar så långt man orkar. Svårare än så behöver det inte vara.