Fullständig Girlz-dominans

Hoyzer Girlz dominerade sitt motstånd totalt när man slog BKVV med sju mål mot ett. Detta till trots var det ett skadedrabbat Hoyzer Girlz med flera nya spelare i startsjuan. Inför sista omgången skiljer nu endast en poäng upp till lagen på andra- och tredjeplats.

Onsdagkväll och återigen matchdags för Girlzen. Motståndet var tabellsjuorna BKVV som Hoyzer led en snöplig förlust mot i förra mötet. Då var Hoyzer lite för stillastående, tappade markeringar och kom in sent i närkamperna. Efter förra veckans galanta och målrika spel var detta något som inte skulle upprepas.

Motståndarna blev tagna på sängen när Anna Fernlund sprintar förbi försvaret och sätter första kassen knappt en minut efter att domaren blåst igång matchen. Då inget TV-team var på plats gjorde Fernlund en egen repris på sitt första mål strax efter att spelet kommit igång igen.

Hoyzer Girlz har de senaste veckorna börjat få igång ett riktigt stabilt spel och ett stillastående BKVV hade inte en chans mot tjejernas snabba rörelse och kreativa passningsspel. Tack vare detta lyckades Tara Svensson äntligen få in bollen i mål med lite hjälp av BKVV’s ribba.

Någon som verkligen hittade sitt spel var Petra Åslund och i en stund av förvirring hos motståndarlaget kunde hon enkelt putta in det fjärde målet för Hoyzer. Första halvlek såg inga fler mål men tjejerna hade många chanser tack vare utmärkt kommunikation, uppmärksamhet och att de hela tiden var först på boll.

Höstens intåg har gjort att flera av Girlzen dragit på sig förkylningar. Därför värvades under onsdagen två inhoppare, Alice Hollingworth på mittfältet och Ida Ahlberg på backen. Ahlberg var trygg och säker och fick snabbt till ett bra samarbete med resten av laget. Hollingworth var snabb och kreativ och var flertalet gånger bara centimeter från att öka målskillnaden till Hoyzers fördel.

När andra halvan drog igång fortsatte tjejerna att ha en lätthet och lekfullhet i sitt spel. Detta ledde till Anna Fernlund återigen nätade, dock hade BKVV till slut lite flyt och lyckades putta in en boll i det Hoyzerska målet. Glädjen var dock kortvarig då Fernlund satte sitt fjärde mål för matchen strax därefter.

Under de sista minuterna fick alltiallospelaren Sara Linderoth flytta upp från backlinjen och ta plats som topp. Följden blev ett sjunde mål och Hoyzer Girlz visade för andra veckan i rad att de är en kraft att räkna med.