Berger inför Hoyzer Boyz ödesmatch

På onsdag spelas den avslutande omgången i Korpens division 4 Söder och vi kan räkna med en rafflande tillställning, där två av fyra bottenlag kommer att rädda kontraktet. Lagkapten Bjørnar Berger summerar förutsättningarna för Hoyzer Boyz.

Hoyzer Boyz lyckades inte rida vidare på de senaste veckornas segertåg. Förlust mot San Marino och förlorat initiativ i bottenstriden. Kommentar till matchen!
– Vi var taggad innan match och började bra. Första hälften hade vi de enda målchanserna med en ribbträff samt ett par riktiga vassa möjligheter, dock kulan ville inte in. Vi trillade boll och spelade mot en motståndare som låg lågt på egen planhalva. Dock visade de att de var farliga på kontringar.

– I andra halvlek var det fortfarande vi som hade spelet men vi visade brist på rutin och skicklighet och fick flera snabba anfall emot. Första målet kom vid en 1 mot 2 situation efter en kontring. På slutet pressade vi rätt hårt med 6 mot 7, efter att en annars stabil Hasse (Håkansson) hade tröttnat på småfula motståndare, och tog boll och gubbe i en hård tackling, något domaren tyckte var värd ett gult kort. Vi jagade mål och det var efter ett lite desperat anfall på slutet att dom kontrade in mål nummer två.

Nog för att ni har blivit uppflyttade ett par divisioner, men resultaten är ändå en besvikelse, då laget med ett par undantag inte alls kommit upp i nivå med vad man kan. Varför har Hoyzer Boyz haft det så svårt i år?
– Vi möter ju helt klart lag på ett lite annan nivå i år. Det är mycket mer rutin och taktik. Vi har sämre tid med boll och det är inte dom luckorna som tidigare. Det är nog också svårt att inte nämna träningsnärvaro, Det har varit för få på träning och då blir det svårt att spela ihop sig. Sen är det ju så att vi nog tappade lite tron på oss själva under våren, det var inte den vanliga glöden i spelet och vi blev lite försiktiga.

Andra har varit inne på att ni är mätta efter fjolårets framgångar. Säsongen började dessutom med seger i Korpens tävling om Sveriges snyggaste klubbmärke. Tankar om det?
– Det var nog lite extra svårt att det gick så dåligt efter en så bra fjolårssäsong. Jag tror nog det alltid instabila lagpsyket fick en smäll.

Det är ju inte bara i fråga om matchspelet klubben stagnerat. Är Hoyzer Boyz storhetstid över?
– Jag tycker vi visade i fjol att vår storhetstid inte är över. Vi har utvecklat oss en del genom åren på gott och ont. Det är lite nya folk som har tagit tag nu och det känns som det är spännande vart vi tar vägen. Jag tror ju att vi är avhängiga av att utveckla den sociala biten mer, med träningsläger, Hoyzerveckan och efter-matchhäng tycker jag vi är på rätt väg. Men allt beror på att folk båda tar del och hittar på grejer.

Såhär i efterhand, vad hade kunnat göras annorlunda?
– Mer socialt under vintern, när vi inte fick spela fotboll. Sen är det ju klart vi har gjort något fel med så lite folk på träning, jag tror båda träningen, informationen och lite attityden måste förbättras.

Med förlusten mot San Marino är laget åter på nedflyttningsplats och inför sista omgången är hela bottenkvartetten inblandad i kampen om de två platserna ovanför det förhatliga strecket. Hur förbereder ni er för att rädda säsongen och kontraktet?
– Vi hade ju tyvärr inte turen med oss senaste omgången. Med egen förlust och med Kvarnen och TEKS som tog poäng. Nu måste vi vinna mot Fiumelago för att ta oss över strecket. Det kan gå men då måste vi ta fram det bästa. Det blir det viktig att hitta rätt nivå på matchdagen att vara fokuserade och på tårna får första stunden. På måndagsträningen blir det sista finputsen och lite input från tjejerna (Hoyzer Girlz) på hur man ska köra anfall och hitta målet.