Rapport från Hoyzergalan 2013

Som traditionen plägar avslutades utomhussäsongen 2013 med stor gala på Hoyzerhaket Mickel Räv. I vanlig hoyzersk ordning blev det en blöt tillställning där de inte helt lyckade sportsliga prestationerna lyckligtvis hamnade i skymundan. Redaktionen kom över motiveringarna till årets utmärkelser.

Årets säsongavslutning gick av stapeln på Mickel Räv, där det väntade långbord och specialmeny med klassiker som Hoyzerpizza och Hoyzershot. När bordet var utvidgat nog till att få plats till spelare, familj och vänner, maten och inte minst malten var på bordet, drog det hela igång med prisutdelning. Det blev premier, tacktal, skratt och glada tillrop. Att säsongen för båda lag i efterhand nog var lite av en besvikelse lade inte lock på stämningen som i känd Hoyzerstil eskalerade över kvällen till en dimma av kamratskap, hybris och briljanta idéer. Efter att tagit avsked av Mickel Räv för säsongen gick man, traditionen trogen, för att avsluta aftonen på Söder. Stort tack till alla ni som såg till att festen blev av. Nu är försäsongen 2014 igång!

Vinnare Hoyzer Girlz:

Årets Skyttedrottning 2013 – Anna Fernlund
Efter att ha ägnat vårsäsongen till att ställa in siktet på den nya och lilla bollplanen i Skarpnäck, har målskyttet släppt under hösten och bollen har gått i mål vid nästan samtliga försök. Men en hattrickmatch och fyra mål mot BKVV i näst sista matchen blev skytteligaledningen till slut ointaglig.

Årets Rookie 2013 – Sara Linderoth
En spelare som tagit laget med storm. Match efter match har hon övertygat och visat på de kvaliteter som efterfrågas och hör hemma hos en Hoyzer Girl.

Årets Skrubbsår 2013 – Helena Malm
Under säsongen har Hoyzer Girlz hållit sig på benen och avsaknaden av blodvite har mestadels varit ett faktum. Men det finns en spelare, som fått smaka på gruset både en och två gånger under säsongen, som i sin bestämda och hård spelstil istället tilldelas priset för årets fall. Ett fall där hon, citat; nästan spräckte en tutte! Hon var även föregående års vinnare och en riktig klippa i Hoyzer Girlz.

Årets Mål 2013 – Åsa Öhman

Det blev bara ett mål under säsongen, men det var helt klar det snyggaste! Kvitteringsmålet i den första matchen mot The Balls, var ett långskott a la Anders Svensson, som praktiskt taget dundrade in rätt i krysset. Ett riktigt klassmål.

Årets Comeback 2013 – Mia Bomberg
Inför säsongen 2013 led av effekterna av den allt vanligare åkomman graviditeter. Hela 4 spelare försvann inom loppet av 1 timme, när det var dags att sammankalla årets trupp. Glädjande nog visade årets comeback att det finns en väg tillbaka! Med ett osvikligt
engagemang och ett bultande Gamhjärta har återkomsten till grusplanen blivit en succé! En ovärderlig kraft som gjort enastående insatser både på backen och som stand in i mål.

Årets Glaslirare 2013 – Malin Sangell

Inte mycket att diskutera. Årets glaslirare tilldelas en lovande potential som kom in i laget under vårsäsongen för att försöka konkurrera som målvaktspositionen i Hoyzer Girlz. Efter en stark träning och spel i en av Hoyzer Girlz bästa matcher någonsin, fick denna talang
kasta in handduken efter en olycksdag på en felaktig bollplan. Sedan dess har hon lyst med sin frånvaro, så också denna kväll. Hoyzer Girlz motsvarighet till Kim Aho.

Årets Lagmamma 2013 – Tara Svensson
Det finns en spelare i Hoyzer som inte är rädd för att vässa klorna och ta en fight. På planen stressar hon, täcker, stör, springer efter motståndarna tills de får ta till fula metoder för att bli av med henne. Utanför planen ser hon till att Hoyzerspelarna uppfyller de förpliktelserna som finns stadgade i Hoyzerkontraktet. Hon själv har utnämnt sig till ”Årets Bitch” men vi har valt att kalla henne för Årets Lagmamma då hon inte bara jagar in fördrivna skulder utan även med ett positivt synsätt värnar om klubbens bästa på ett fint sätt.

Årets Utveckling 2013 – Malin Hansson
Detta nyinstiftade pris vill vi tillägna en spelare som tagit stora kliv i sin utveckling under säsongen. Från att på sitt första träningsläger klarat av att spring 3 km för första (och enda?) gången någonsin så har hon utvecklas till att vara omutlig i sin backposition där
hon maler ner de flesta motståndare. Hon är passningssäker, cool och en positiv kraft i laget.

Årets Irrationella löpningar 2013 – Anke Schmidt Felzmann
Priset för årets irrationella löpningar går till en riktig kämpe inom Hoyzer Girlz. Hon springer hela tiden och är överallt på planen, uppe, nere, högerkant, vänsterkant, hon ger alltid 100 %. Den här spelaren är alltid i rörelse, när hon inte markera motståndare så markerar hon medspelare.

Årets MVP (Mest värdefulla spelare) 2013 – Anna Fernlund
Omröstningen till årets MVP har varit mycket jämn och vinnaren har vunnit med endast en röst. Årets vinnare har ett brinnande engagemang för Hoyzer, både på och utanför planen. Med sin energi och glädje peppar hon alla och försöker få ut det bästa av varje spelare. Med sin kärlek till fotbollen, kärlek till gruset och kärlek till ölen visar hon att hon är en äkta Hoyzer. Denna spelare ger alltid allt på planen och visar mod i de tuffaste lägen och kyla i viktigaste avsluten. Årets MVP har varit inblandad i 75 % av Hoyzer Girlz mål denna säsong och är en spelare som aldrig ger upp, som hatar att förlora och som har alla känslor här, på utsidan av kroppen.

Vinnare Hoyzer Boyz

Årets målskytt 2013 – Anton Knopff
Det har varit som präglats av måltorka i Hoyzer Boyz. Dock finns det några som bidragit mer än andra till den slutgiltiga målskörden om… 9 mål. I toppen av Skytteligan står 3 personer med lika många mål: Anton, Klas, Danne Ek. Årets målskytt, blir därför den spelare med högst målsnitt, men bäst målfacit per spelad minut. Priset som skyttekung går därför till Anton!

Årets mål 2013 – Anders Gunnarsson

En målsnål säsong bjuder inte på många pärlor, men kontroversiella mål bjuds det alltid på när Hoyzer är på plan. Om det var frispark eller inspark kan bara domaren veta, även fast han inte verkade veta det. Hur det än var så seglade bollen från halva planen in i mål och blev målet som inte blev mål som blev mål som nu får pris för årets mål.

Årets fall 2013 – Thomas Kullander
Denna säsong har inte handlat om blod, den har mer präglats av kramp och dålig koordination. Vinnaren av Årets fall har utmärkt sig för att uppnå det ouppnåeliga, för att nå oanade höjder i sitt fall. Han föll två gånger och tog sig upp två gånger – på mindre än fyra sekunder – som en Phoenix från gruset. Årets Fall går till Thomas the Phoenix Kullander

Årets rookie 2013 – Thomas Kullander
Efter att länge suktat efter ett kontrakt med Hoyzer och något som kom att bli en av historiens längst provträningar, fick denna potential under året äntligen ta på sig den hoyzerska uniformen. Att han passade in i laget redan från början förstod alla, han hade utseendet, han hade egenskaperna, men ni vet vi även att han är en backklippa att luta sig mot när det gäller.
Årets glaslirare 2013 – Anton Knopff 
Det finns inte många saker som denna spelare inte råkat ut för under året. Ursäkterna började med en strulande fot, vilket följdes av en mycket ihållande berg-och-dalbaneförkylning som underligt nog verkar ha blivit mycket värre på träning-och matchdagar. Mycket gnäll har det blivit och vi hoppas på att bakfyllan har släppt till dess att det är dags för inomhussäsongen.

Årets comeback 2013 – Marco Ortolani
Årets comeback tilldelas en spelare, som under föregående säsong saknades på planen på grund av en efterhängsen knäskada. Helt frånvarande har han dock aldrig varit. Då skador stoppat vår kämpe, har han istället ställt upp vid sidan av planen, både som supporter och som bidragande till lagsammanhållningen och träningsinnehållet. Det är ett sant nöje att välkomna vår egen Italiano tillbaka till gruset

Årets Niclas 2013 – Bjørnar Berger
Det finns bara en Niklas, men det finns en spelare som under säsongen visat på många av de kvaliteter som innefattas i Hoyzers hederspris. Du har ett bultande hjärta för klubben och ett osvikligt engagemang både på träning, match och i det taktiska upplägget. En mer entusiastisk spelare får man leta efter. Du är en riktig lagpappa, som uppmuntrar båda lagen till att bestiga berg. Vi förstår inte alltid vad du säger, men med din glada norska klang inspirerar du alla spelare i klubben.

Årets Schettino 2013 – Carlis Fridlund
Priset för årets Kapten utgår då Boyzens ankare och klubbens stora drivkraft bestämde sig för att lämna det sjunkande skeppet mitt under pågående säsong. Istället valde klubben att dela ut priset till Årets Schettino, som en hälsning till vår forne kapten.

Årets träningsnarkoman 2013 – Per Levin
2013 var året som handlat mycket om träningsnärvaro, eller kanske snarare bristen på den samma. En spelare har dock varit ihärdig och samlat ihop överlägset flest träningar under säsongen. Starkt jobbat med de förutsättningar som varit. Nästa år hoppas vi på mycket hårdare konkurrens.

Årets MVP (Mest värdefulla spelare) 2013 – Johan Javelius
I en säsong där insatserna var lite upp och ner. Där vi inte fick anfallet att fungera, och spelet gick sådär, var det en plats på plan där vi kunna lita på att vi var bland de bästa. Även om träningsnärvaron inte var hög, var det inget att säga om insatserna på match. Med sin längd, räckvidd och snabba parader, räddade han flera hundraprocentiga chanser i varje match. Med sitt humör, sitt engagemang och sitt spel är han varit en stor tillgång för vårt lag detta år.