Hoyzer inleder året med jumbomöte

Det är ett nytt år och nya tag för Hoyzers mixlag. Inledningen av inomhussäsongen har lämnat mycket att önska och nu krävs bättring för att sessionen i högsta serien inte ska bli en trist och kortvarig historia.

På lördag sparkar inomhussäsongen igång igen efter juluppehållet och detta med ett renodlat jumbomöte. Hoyzer har inlett på sämsta tänkbara vis med fyra raka förluster. På andra planhalvan har man seriens nästjumbo En Mix Av Stockholms Bästa, som dock inte varit så mycket bättre med en ynka inspelad poäng. Däremot har de visat att de kan göra mål, medan Hoyzer mest visat att de kan släppa in mål och ligger rejält efter i målskillnaden.

Sista matchen innan jul bjöd på en regelrätt förnedring mot Årsta City Kickers, ett lag man brukar spela jämna matcher mot och besegrade två gånger om i förra säsongens dubbelmöte. Det blev nog en rejäl tankeställare för spelarna om att man har en bra bit kvar för att nå i närheten av fjolårssäsongens höjder. Efter en välförtjänt ledighet är det således dags att hitta tillbaks till såväl glädjen och självförtroendet som ett väg- och poängvinnande spel.

Det har varit lätt att hålla sig för skratt i Hoyzer Mix

Svarta Gamens lag måste hitta ett fungerande grundspel, men det krävs också hårdare individuellt arbete. Det springs kort sagt för lite, man måste börja skapa ytor för sig själva och sina lagspelare, samt bli bättre på att röra sig smart och möta boll. Dessutom måste kommunikation och kortpassningsspel börja fungera – annars har man inte mycket att hämta i inomhusfotboll. Dessa faktorer är nog viktigare än stora taktiska förändringar, även om dessa på sikt kan bli nödvändiga för att få till en vassare offensiv och mer balanserad defensiv. Framför allt måste hela laget börja ta del i såväl anfall som försvar.

Med detta sagt kan nog lördagens match bli något av en fingervisning vart den här säsongen barkar hän. Trots allt återstår tio omgångar, men att starta året med en seger ger signaler om att det är för tidigt att räkna bort Hoyzer från slutspelet i början av april. Låt oss hoppas på tre poäng och en stark nystart!