Äntligen poäng för Hoyzer Mix

Att det gått motigt i inomhusseriens högstadivision för Hoyzers mixlag är närmast ett understatement. Det tog nio försök innan den första poängen trillade in på poängkontot. Förhoppningsvis är detta vändningen alla i Svarta Gamens gäng har väntat på.

Sportlovet är i full gång men för Hoyzer Mix blir det paus i matchspelandet denna vecka då Korpen vill ge plats för andra sportigheter. Senaste lördagen började det dock äntligen släppa för våra innomhuskämpar. Motståndet var Årsta City Kickers som laget mött mången gång genom åren och som i senaste mötet krossade gamarna med 7-1. Revanschsugna och stärkta av att spelet tagit små steg framåt i senaste matcherna var förlust inte ett alternativ.

Lagen startade starkt och jämnt men första målet gjordes av Årsta. Kort därefter kvitterade Hoyzer genom att Petra Åslund i en stund av förvirring framför motståndarmålet lyckades peta in bollen över mållinjen. Dessvärre blev det ytterligare en kasse i baken på Hoyzer innan domarn blåste för halvtid.

Inför andra var laget peppat då de kände att de ändå hade ett säkrare spel än Årsta. Dock fanns viss oro då Hoyzer under säsongen haft svårt att hålla lågan uppe genom hela andra halvlek. Spelet fortsatte jämnt men Hoyzer låg några steg före och hade finslipat taktiken i den korta pausen. Andra målet kom när Årstas målvakt som vanligt började driva upp bollen ur målområdet. Anton Knopff lyckades ta tillbaka bollen och kunde kvittera med en enkel bredsida från mittlinjen.

Resterande del av matchen kämpade Hoyzer på och lyckades ha en viss kreativitet och rörlighet i spelet som belönades med chanser på mål som dock ej vill nudda nätet. När slutsignalen ljöd var det ett nöjt lag som kunde konstatera att årets första poäng äntligen har kommit till Svarta gamens lag, inte en dag för tidigt.