Ny i Hoyzertröjan: Johan Wikström

När laget med sin onsdagsträning körde igång försäsong på allvar syntes ett nytt ansikte bland alla de bekanta på gruset. Hoyzernytt tog ett snack med Hoyzer Boyz första nyförvärv för året: Johan Wikström.

Välkommen till Hoyzer! Berätta lite om dig själv
– Tack! Jag är 34 år och kommer från byn Tällberg i Leksands kommun. Bott i Stockholm sen 2005, numera på Södermalm. Jobbar som webbredaktör. Har levt med fotbollen nästan hela mitt liv. Antingen som spelare, eller som hängiven supporter åt härliga IK Brage vars supporterförening Serik Fans jag är med och driver. Senaste sju åren har jag haft delat lagledarskap för Hattrick United i lite olika korpserier, men vi tvingades lägga ner i höstas på grund av spelarbrist.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Min främsta egenskap är att jag en gång i tiden var väldigt snabb. Nu är jag snabb stundtals, särskilt i början av matcherna och träningarna. Har ett vårdat passningsspel och tycker om att kämpa. Har mest spelat yttermittfältare i min karriär. Slår bra hörnor!

Hur kom det sig att du valde att gå till Hoyzer Boyz?
– Jag surfade runt några timmar på Korpen Stockholms webbplats, klickade mig igenom sjumannaserierna och googlade på lag med spektakulära namn. Hoyzer verkar vara ambitiösa på en lagom nivå och har samtidigt kul vid sidan av planen. Dessutom gillar jag att främst träna och spela match på vardagar, istället för fredagskvällar och söndagar som i mitt förra lag. Lördagsträningar blir nog en nyttig aktivitet också.

Vad har du fått för första intryck av klubben?
– Att ni är bra på att delegera uppgifterna mellan varandra. Det är inte en ensam eldsjäl som fixar precis allting. Det är nog därför ni lyckats hålla igång så länge. Kul första träning på Långholmen igår (trodde jag spelat på varenda grusplan i centrala och södra Stockholm, men faktiskt aldrig där) och kul med en otippad öl efteråt!
Vad har du för förhoppningar på säsongen?
– Att vi ska vara med och slåss uppe i toppen. Exakt vilken topp och i vilken division är lite oklart för mig just nu, vet inte riktigt var i seriesystemet vi hör hemma i år. Men det låter alltid bra att i sportsammanhang säga att man vill ”slåss uppe i toppen”. Men viktigast är att ha kul.

Hur är matchformen?
– Den är relativt katastrofal. Just idag, dagen efter min första grusträning på flera år, har jag lust att amputera båda benen. Vi körde på konstgräs sista åren i förra laget. Men jag siktar på att formtoppa mig tills ligaspelet börjar. Det här blir kul!