Hoyzer Mix vann!

Äntligen lossnade det för Hoyzer Mix! Lite synd bara att inomhussäsongens första seger kom först i sista omgången, men det förtog dock inte glädjen hos de gulsvarta som firade som om de vunnit serien.

Hoyzers mixlag har haft en motig säsong. Efter fjolårets succé flyttades man upp i högsta serien, men tappade samtidigt många tongivande spelare och grundspelet som skördade framgångar under förra inomhussäsongen. En lång räcka förlustmatcher gjorde att man dessutom tappade mycket av självförtroendet, men under seriens andra halva har laget åtminstone stundtals börjat spela bättre fotboll.

Dock hade det inför lördagens avslutande omgång inte givit mer än en ynkans poäng och Hoyzer Mix visste således inte hur det kändes att vinna en match i förstadivisionen. Motståndarna SEB hade inför matchen fortfarande chansen att knipa en slutspelsplats och kan måhända ha underskattat Svarta Gamens gäng, som dock ville göra avtryck efter en resultatmässigt tämligen miserabel säsong.

Betydelsefullt för Hoyzer att Jacob Zocherman är tillbaks i laget och han är inblandad i det mesta man skapar framåt. Först står han för fint förarbeta innan han serverar Helena Malm ett inspel hon bara har att trycka in i nätmaskorna. Därefter är det Jacob själv som skriver in sig i målprotokollet då han fläker sig fram och styr in Carlis Fridlunds inspel. 2-0 till Hoyzer och bankirerna undrar vad som händer.

SEB lyckas dock fribrotta in en reducering efter en frispark, men det är Hoyzer som står för det mesta framåt och Petra Åslund kan rättvist placera in 3-1 till Svarta Gamens lag. Som vanligt när lagen möts bjuds det på tufft spel och många frisparkar åt båda håll, men Hoyzer står upp ordentligt för första gången på säsongen. Dessutom har man en storspelande Johan Javelius mellan stolparna, men inte ens Johan kan göra så mycket åt SEBs reducering till 3-2 och det är nerv i matchen med drygt fem minuter kvar på klockan.

Visst blir det lite stirrigt i Hoyzer som till varje pris vill ha med sig en seger från säsongen. SEB trycker på för fullt framåt, men har svårt att ta sig igenom den väl samlade hoyzerska försvarsboxen och skapa klara lägen. Istället kan Jacob på egen hand punktera matchen med bara minuten kvar av matchen. SEB hänger med huvudena och när domaren Sebastian Jonsson blåser för full tid bryter det stora segerjublet ut.

Hoyzer Mix fick avsluta en jobbig säsong på bästa tänkbara sätt, vilket ger bra energi inför starten av utomhusserierna. Man stod tveklöst inför säsongens bästa insats både offensivt och defensivt. Dessutom var man kompromisslösa i sin inställning och backade inte ur närkamperna när det small eller luktade brottarfotboll. Petra Åslund sammanfattade känslan efter match:
– Det är alltid extra skönt att vinna mot just SEB. De spelar småfult, men blir väldigt störda om man spelar tufft tillbaks.