Uddamålsseger i första träningsmatchen

Hoyzer Boyz inledde utomhussäsongen på bästa vis genom att träningsslå Partizan STHLM. Alex Dita, som i sista stund fick klartecken att medverka efter sin ljumskskada, var inblandad i samtliga tre Hoyzermål.

Äntligen var det dags för årets första kraftmätning på grus, denna gång Eriksdals helt ok, dock väldigt korta plan. Hoyzer Boyz möte med Partizan STHLM skulle egentligen ha ägt rum redan ifjol, men den utdragna vintern gjorde det svårt att över huvud taget hinna med några vänskapsmatcher innan säsongen drog igång. Bättre lycka denna gång, således.

Inte kunde man önska mer utav vädret där solen sken på bästa vårmanér. Mer hade man kanske däremot kunnat önska av Hoyzers inledning där felpassen, svagt närkampsspel och dåligt tajmade löpningar bildade disharmoni i det fortfarande vinterkalla lagmaskineriet. Istället bjussar man Partizan på ett par halvchanser, men inget som riktigt oroar Johan Javelius i Hoyzerburen.

Snart kommer dock spelet igång bättre och tämligen omgående ger det resultat, då Alex Dita glider igenom motståndarförsvaret och sätter ettan. Målet ger ny energi i Hoyzer som visar på god rörelse, men fortsatt har svårt med passningsspelet. Partizan STHLM sticker upp med ett par kontringar och långbollar som dock inte resulterar i några vassa farligheter, men över lag känns det som att Svarta Gamens lag kontrollerar spelet.

Alex stor matchvinnare i Hoyzer Boyz

I första pausen (matchen spelades i tre perioder á femton minuter) pratades det om bättre kommunikation på planen, men bortsett från det fanns det mycket positivt att ta med sig i form av god rörlighet, bra initiativ och ett rätt så kraftigt spelövertag. Med bibehållet övertag kommer också tvåan, denna gång efter snyggt förarbete av Alex, som serverar en pass snett inåt bakåt till Anton Knopff som med en hård bredsida placerar in bollen vid Partizankeeperns första stolpe.

Hoyzer trummar på, men det skapar samtidigt ytor bakåt och ett onödigt bolltapp på offensiv planhalva gör att Parizan kan kontra in reduceringen genom Emil Karlsson som redaktionen varnat för inför drabbningen. Målet får fart på de svartvitrandiga och det svänger rejält i matchens mittskede. Lagen byter chanser med varandra, men det är Partizan som gör nästa mål, återigen från distans efter att Hoyzer misslyckats med att skapa press på bollhållaren. 2-2 och matchen står och väger.

Svarta Gamens förkämpar visar dock på spetskvalitet med nästa mål, där matchens lirare Alex står för ett delikat inspel till Daniel Ek som mycket vackert skarvar bollen förbi motståndarmålvakten. 3-2 står sig in i nästa paus. Den avslutande kvarten är nog den som Hoyzer helst glömmer rätt så fort. Man tappar mittfältet totalt, fallerar i kommunikationen, möter inte boll, slår bort massor med passningar och kliver åt sidan i närkamperna. Vid ett par tillfällen hade det varit lägligt att på hockemanér byta ut alla sex utespelare eller ta en timeout för att ta sig i kragen.

Daniel Ek har precis satt det avgörande målet

Lyckligtvis skapar inte motståndarna särskilt mycket mer än Hoyzer Boyz i matchens slutskede och när tiden rinner ut kan man konstatera att Svarta Gamens lag vunnit säsongens första träningsmatch med uddamålet. Nu ska väl inte dras för höga växlar av detta, men det fanns mycket positivt att ta på, men också mycket att jobba med. Inte helt oväntat för en försäsongsmatch. Samtidigt var det så klart skönt att få med sig en vinst och en bra känsla till de större utmaningar som väntar.

Vi passar på att tacka Partizan STHLM för en god och sportslig match med bra nerv och dessutom publiken som var späckad med gamla Hoyzercelebriteter. Daniel Sannum, Jenny Holmberg, Niklas Josefsson, Anne Anttilla och Kristoffer Kearsley syntes allihopa på hedersläktaren.